Ulei recomandat

02-11-2017
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Buna ziua,

mi au iesit trigliceridele si colesterolul putin marite.Ce ulei pot folosi pentru a gati cartofi prajiti si sa nu afecteze dislipidemia?
Multumesc!
101 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
07-11-2017, ora 18:34
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Abordarea dislipidemiei nu se rezuma doar reducerea grasmilor din dieta sau alegerea unui ulei ideal care, dupa cum ati spus, „sa nu afecteze dislipidemia”. Când vorbim de terapia dislipidemiei, vorbim implicit despre modificarea stilului de viata:
(1) cresterea gradului de activitate fizica
(2) limitarea comportamentelor sedentare (statul prekyngit la calculator, le televizor, pauze frecvente la circa 45-60 min)
(3) scaderea in greutate atunci cand este nevoie
(4) renuntarea la fumat si consumul de bauturi alcoolice sau limitarea lor
(5) adoptarea unei alimentatii echilibrate si prin urmare, evitarea grasimilor prajite etc.

Grasimile au un rol foarte important in organism atunci cand provin din surse de calitate (nuci, alune, masline, seminte oleaginoase, uleiuri vegetale crude sau minimum procesate la temperaturi mai ridicate), tot ele dau un gust desavarsit mancarurilor. Insa prajirea alimentelor prezinta mai multe dezvantaje pentru sanatate: chiar si uleiurile considerate mai sanatoase (cel de masline sau de canola/rapita), atunci cand sunt supuse prajirii, la temperaturi inalte sufera modificari negative in ceea ce priveste compozitia lui in nutrienti care in alte conditii ar fi fost benefice, rezultand chiar si produsi nocivi pentru sanatatea organismului.

Un alt aspect este „supraincarcarea” unui produs cu grasimi, asa cum am mentionat mai sus, fara proprietati pozitive pentru organism, chiar opusul. Astfel, orice in exces (grasime, zaharuri) vor fi depuse in depozitele de grasimi si vor agrava si dislipidemia.

Cea incerc sa subliniez, este important sa evitati prajirea alimentelor si a celor care sunt bogate in grasimi, zaharuri rafinate, sa alegeti surse benefice de grasimie, care pe langa lipide aduc si numerosi nutrienti cum sunt lactatele de calitate integrale, sursele vegetale enumerate mai sus, si nu doar calorii si grasimi cu potential proinflamator si rol aterogen in organism.

Alegeti sa gatiti cat mai dietetic, cu cantitati reduse de grasimi, adaugate de preferat la finalul prepararii termice pentru savoare si beneficii nutritionale, in cantitati moderate.

Daca doriti o data sa faceti cartofi prajiti, alegeti sa consumati cantitati mici „de pofta”, „de gust”, alaturi de legume cat mai colorate cu proprieteti antioxidante si antiinflamatorii. De asemenea, alegeti sa ii prajitit in ulei de masline de preferat: vitaminele si substantele cu calitati antioxidante care se gasesc in mod natural in uleiuri pot sa atenueze procesul de degradare si efectele nocive ale prepararii termice la temperaturi inalte cum este prajirea. Dar, ATENTIE, este doar o exceptie, si nu o regula.

Multa sanatate va doresc. Puteti consulta un specialist in nutritie care sa va ofere mai multe detalii despre alimentatia echilibrata si tehnici de preparare termica a alimentelor care sa nu afecteze cu mult densitatea nutritiva a alimentelor si calitatea lor si care sa va indrume catre o dieta mai sanatoasa in vederea controlului dislipidemiei si a preventiei aparitiei complicatiilor.

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-Dietetician
0
28-11-2017, ora 02:42
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Cel mai bun ulei de prajit este uleiul de coconut.
Al doilea pentru prajit este uleiul de avocado.
Ambele sunt foarte scumpe in Romania.
Aceste uleiuri sunt foarte tolerante la temperature ridicate. Nu creaza radicali liberi.
Cel mai prost ulei de gatit sunt cele vegetale, bineinteles si cel de flarea soarelui.

Trigliceridele nu sunt afectate de uleiul cu care prajiti in mare masura.
Sunt si depend mult mai mult de cantitatea de zahar care o mancati.
Zaharul este trasformat in glyceride de ficat. Vezi cauzele ficatului gras.
Daca stiti sa cititi in engleza va recomand cartea: "Fat as Fuel" scrisa de Mercola

Cititi si o sa vedeti.
Sanante.

PS
Cei mai buni cartofi sunt cei copti nu prajiti.
Prin coacere se pierde mai putin din mieralele bune din cartofi.
0
07-12-2017, ora 12:22
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Trigliceridele sunt chiar mult influentate de ulei.Oricum, sincer va spun am ajuns la 115 de la 498 (cand am scris subiectul aveam 215)si am luat doar pastile Omega 3, 6 si Hoflipomin.Atat!Nici un regim.Porc si mezeluri nu mananc din principiu, sport fac, bere am baut aproape zilnic si cand am avut marite si in timpul ttatamentului (-;.La cartofi prajiti nu voi renunta.Multumesc de info pt. uleiul de cocos.
0
07-12-2017, ora 16:29
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Trigliceridele pot fi reduse prin multe metode.
Este indeajuns sa manaci fibra multa (legume mai mult) si o or sa coboare.
Dupa parerea mea cine nu se face cel putin un scaun pe zi nu este sananatos.
Cu cat mai mare cu atat mai bine. Flora bacteriana din intestine joaca un rol mare in sananatea corpului inclusive trigliceridele.
Omega 6 si 9 nu sutn recomandate sa suplimentezi. Numai Omega 3 si ala daca poti din pesti mici sau krill.
Omega 6 & 9 se gasesc din belsug in uleiuirle vegetale cu care esti bombardad zilnic. 6 si 9 produc inflamatie, 3 este antiinflamator.
Omega 3 este numai in peste, cel din in este foarte inefficient se nu este Omega 3 usor de utilizat in corp.

Dute pe You Tube si vezi post intermittent explicat.
Daca aplici postul intermittent nu o sa mai ai veci problem cu trigliceridele.
Knowledge is gold.
Sananate.
0
07-12-2017, ora 18:11
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Eu am luat Omega 3 si 6 din plante si Hoflipomin ambele de la Hofigal.Am gasit mai multe marturii ca au dat rezultate exact in aceasta combinatie si am incercat si eu.O sa caut si de post ce mi ai indicat.
0
07-12-2017, ora 20:36
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Daca vrei sa fii sanatos sapa mai tare in informatie si o sa vezi ce nu ai nevoie de Omega 6.
Daca intelegi engleza uitate pe You Tube la Dr. Mercola care explica ce relatii sunt intre Omega 3, 6, si 9.
Daca nu stii engleza vezi ca se poate set la CC (close caption sa pui traducerea in Romana)

Hoplifominul care l-ai luat are calciu si magneziu ca igrendinte principale
Magnesiu cel mai bun este din legume si fructe nu din pastille.
Magnesiu ai nevoie 500mg zilnic.
Magnesiu mult ai in ciocolata neagra. Vrei sa imbatranesti mai greu fa in asa fel sa ai magnesiu tot timpul in mancare.


Farmaciile pun un nume fantastic care nimeni nu-l intelege si fac bani din indolenta si nesttinta oamenilor.

Manaca peste cu omega 3 (saptamanal) si legume (zilnic), nu manca zahar rafinat si o sa ai cele mai bune triglyceride.

Un bun articol de pe YouTube care explica Omega 3 este:

Dr. Mercola Interviews Nils Hoem About Omega-3s

Nils Hoem este un doctor norvegian care a studiat decade despre ce face Omega 3 in Organims.

Un alt ingredient care este deficient la populatie este Vitamina D3, un hormon gras de fapt.

Ia 5000UI de D3 zilnic iarana si nu o sa racesti niciodata.

Omega 3, Magnesiu, D3, Potasiu, vitamina K2, C fac minuni in organism pentru ca in societatea moderna unde mancarea este falsa si facuta pen banda rulanta pentru profit (industria alimentara/doctori, pharma) acesti macro nutrient lipsesc.

Zaharul rafinat, alcoholul, tuntunul, chimicalele, cosmeticele, mercurul din apa, peste si dinti, parazitii, campurile EMF, radiatiille uzeaza teribil corpul uman.

Sanatate.
0
09-12-2017, ora 12:53
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Multumesc pentru deranjul de a-mi oferi cateva informatii din ceea ce ai studiat.
Parerile sunt impartite asupra alimentatiei de altfel ca si pe oricare alta tema.Eu am lucrat si in laborator si pot sa spun ca mezelurile sunt niste mizerii care nici la caini nu ar trebui date.Legatura dintre mezeluri si subiectul nostru este ca ma intriga ca sunt aprobate si dpdv medical."Sigure" cum zic tot aceia care aplauda la conferinte prin Thailanda platite de Pharma.
Iti recomand un mic studiu despre Louis Kervran despre care cu siguranta nici un nutritionist nu a auzit caci atunci si ar da seama ca de fapt nu e asa cum s a dicatat la cursuri.Una din marile si primele intrebari puse de el: de ce in in puiul proaspat iesit din ou exista de patru ori mai mult calciu decat in oul proaspat eclozat?Conform stiintelor chimice si medicale nici un element nu se poate transforma in altul.Asta apropo de vitamine, caci lucrurile din eprubeta nu sunt la fel ca in organism.Nimeni nu are nevoie de vitamine si minerale la modul cum ni se tot prezinta.Tot el a aratat cum gainile fac oua cu coaja cu ZERO calciu in hrana.
0
09-12-2017, ora 15:19
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Am auzit si eu de plante care creeaza elemente minerale care nu exista deloc in solul care cresc.
Cu ajutorul enzimelor cred ca organismele pot produca sau transforma elementele chimice.
Nu m-ar mira sa se descopere asa ceva. Cu alte cuvinte daca organismal are cat mai multe enzyme, flora bacaterian buna, balanta acidica buna, si nu e stresat de zahar, chimicale, radiatii poate produce tot ce are nevoie.

Salamurile sunt deja declarate cancerigene de Oganizatia Mondiala a Sanatatii.
A fost publicata stirea anul asta.
De fapt tot ce este carne are un factor mare de stress pe systemul digestiv.
Cu cat este mai artificiala (produs in ferma) si este la sfarsitul lantului trofic (mamifere, pasari) este mai rea.
Trebuie mancant putin peste si ala mic (fara mercur si chimicale) si restul legume, seminte, nuci, fasole, la greu. Fructe cu zahar in moderatie.
0
28-12-2017, ora 16:48
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Grăsimile vegetale nu influențează nivelul colesterolului!!!!!!!!!!!!!!!!!! Colesterolul este influențat de grăsimile animale. Pe scurt, grăsimile vegetale nu conțin colesterol. De ce vorbiți prostii multi dintre cei dr aici? Colesterolul e foarte important in producerea hormonilor!!!!
0
28-12-2017, ora 16:52
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Nu te lua după sfaturile acestui individ cu postul intermitent și cu glucidele. Glucidele sunt esențiale pentru funcționarea neuronilor și a integrității acizilor nucleici. Postul intermitent nu este o soluție, nu faci decât să obții un sânge foarte sarac in nutrienți și să consumi mese foarte îmbelșugate, fortandu-ti organele sintetizatoare peste limitele lor.
0
28-12-2017, ora 17:10
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Postul intermittent este practicat de mii de ani de toate populatiile lumii (toate religiile).
Este presentat pe You Tube de mii de sportivi si medici, cauta "Intermitent fasting".
Este doucmentat recent in cel putin cateva carti scrise recent de doctori faimosi, le-am citit. Tu le-ai citit?
Era practicate de bunicii nostri.

Pe ce te bazi cand afirmi bazaconii?
Corpul uman si animal nu este facut sa manance non stop.
Uitate la canii si pisicile care sunt hranite ca la balamuc din sacul cu mancare procesata.
0
28-12-2017, ora 17:14
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Grasimile vegetale (Omega 6) cresc LDL, colesterolul daunator.
In organism exsita o balanta fina intre HDL si LDL. (Intre grasimile: nesaturate, monosaturare, polisaturate, Omega 3, Omega 6, Omega 7, Omega 9)
Mai documenteaza-te inainte de a face afirmatii ieftine bula.
0
28-12-2017, ora 19:58
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Eu zic sa nu ne certam, cu siguranta nimeni nu detine calea sau adevarul absolut.De la Turmeric sunt curios sa stiu ce grasimi vegetale cresc LDL.Stiu un vegetarian care a ramas masca ca are LDL mare si chiar luat la misto de colegii carnivori cu LDL bun.
0
28-12-2017, ora 22:56
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Corpul uman a evoluat in ultmele mii de ani pentru o balanta aproximativa de 1:1 intre Omeaga 3 si Omega 6.
In ultima suta de ani (50 de ani) aparitia industrializarii inclusive in agricultura a dus la fabricarea pe scara larga a grasimilor vegetale si a zaharului.
In utilmii 50 de ani s-a promovat idea ca grasimile vegetale sunt mai sanatoase decat cele animale. Concept care se demonstreaza a fi gresit recent.
Omega 6 sunt grasimi vegetale Omega 3 sunt grasimi animale. Ambele sunt folosite de organism, ambele rancezesc repede si se deterioreaza la temperature inalte (prajeala).
Omega 6 este pro-inflamator, Omega 3 este anti-inflamaror. Ratia alimetatiei curente este mult dezechilibrata in sesul ca oamneii manaca mult mai mult Omega 6 decat Omega 3.
Tot ce este ulei vegetal are Omega 6 si deloc Omega 3. Cand nutritionistii ne recomnada sa manacam echilibrat este foarte avevarat dar nu se face asta.
Populatia cumpara ce este ieftin (margarina, ulei de faore soarelui, canola oi). Toate prajturile sunt facute cu uleiuri vegetale si zahar rafinat. Bombe/grenade pentru sanatate.

LDL (Omega 6) este necesar in organism dar trebuie sa fie in balanta cu HDL (Omega 3).
LDL este folosit de organism la repararea vaselor de sange rupte (acopera ruptura), este primul care le astupa, dupa care HDL/Omega 3 cu Vitamina C si alte minerale si vitamin curata si fixeaza ruptura definitiv, le face durabile. Cand LDL este mult mai mult decat HDL (balamnanta gresita) vasele de sange sunt bandajate, bandaj pese bandaj dar niciodata curatate, reparate definitiv.
Asa apare arteroslcleraoza, denerarea maculara, vase de sange infundate, atac de cord, etc.

Cine este pur vegetarian are sanse mai mari sa faca atac de cord decat cineva care manaca si carne (grasimi animale). Inclusiv Alhzeimer.
Cel ma bine este sa avem o alimetatie vegetala (legume cat curprinde), nuci, seminte, fructe (fara mult zahar) si grasimi animale din peste mic cel mai bune.
Evitate ce este procesat (Omega 6 cu macaraua, zahar rafinat, chimicale care nu sunt familiare corpului uman). Zahar exista si in legume dar este insotit de vitamin C si multe minerale care hranesc organismal. Zaharul pur nu este un aliment natural, nu este diferit mult de cocaine.
Cele mai toxice grasimi sunt TransFats, Grasimiartificial prin hidrogenare. Corpul uman nu le recunoste si are nevoie de 2 luni ca sa le elimine.

LDL este crescut si datorita consumului masiv de zahar rafinat.
Mecanismul este cam asa.
Corpul uman daca are de ales intre gasimi si zahar ca si combustibil alege zaharul.
Zaharul nu poate fi stocat in organism decat sub forma de grasime cu ajutorul ficatului.
CAnd corpul are surplus de zahara/grasime stocheaza grasimea si arde zaharul.
Excesul de zahar este stocat in glicogen (ficat gras).
Daca zaharul nu este suficient, organismul declanseaza senzatia de foame si animalul baga imediat la burdihan o felie de paine, covrig si e echilibrat din nou cu zahar.

De asta e bine sa facm post din cand in cand sa ardem tot zaharul si sa trecem peste senzaia de foame si sa ardem si grasimi.
Cei care mananca 3 mese pe zi si gustari intre mese nu au cum sa nu fie grasi, nu au cum sa slabeasca, este imposibil.
Pentu ca corpul este tot timpul in starea de stocare a excesului de energie (zahar, grasimi).
Corpul uman nu poate fabrica Omega 3 decat foarte putin, zaharul stocat ca grasime este orice dar nu Omega 3, cu alte cuvinte raportul LDL/HLS este clar in favoarea LDL cand se mananca abusiv zahar si Omega 6.
Teoria asta este foare bine explicata in cartea: Codul Obezitaii scrisa de Dr. Jason Fung.
Doctorul asta a vazut sute/mii de pacienti pe dializa, cu rinichi pulbere si diabet.
Singura modaliatte de ai face sanatosi este sa reduca cosumul de zahar/calorii.
Diabetul, insufucenta renala, cancerul, tensiune arteriala, dementa sunt boli legate intre ele cu aceasi cauza majora: alimentatie proasta ca factorul principal. Toxine, paraziti, stress factori secundari.

Revenind la intrebarea lui Mircea.
A fi vegetarian si a manca margarina (grasimi vegetale procesate) este calea cea mai sigura sa ajungi la morga (atac de cord, cancer, dementa).
Cel mai bun ulei de mancat sunt ulei de masline virgin.
Atentie mafia italiana amesteca uleiul de masline cu florea sorelui si il ambaleaza ca virgin oilve oil. Vezi Agro mafia din Italia.
Cele mai bune uleuri de masline sunt produse oriunde dar nu in Italia.
Uleiul de masline nu este ideal penru prajit, este mau bun decat cel de floarea sorelui dar nu este cel mai bun.
Uleiul de masline virgin are culoare verzuie cu mult sediment (are polifenoli).
Uleiul virgin este presat la rece din masline, ulei natural, fara bazaconii de procesare cum este canola oil (printre cele mai rele).

Cele mai bune uleiuri de prajit sunt: Coconut oil (foarte stabil la temperatiri inalte) si uleiul de avocado. Aceastea sunt scumpe in Romania.
Untul este mai bun la pajit decat uleiul de floarea sorelui sau uleiul vegetal, este mai stabil la prajit.
Stabil = nu se degradeaza in compusi chimici toxici prin prajire.
Nu confundati uleiul de coconut cu palmier oil, acest sin urma este bun la prajit dar nu este santos cum este cel de masline, avocado, cocnut.

Uleiul de coconut este un MCT (Medium-Chain-Trigliceride = lant-mediu-trigliceride). Este un ulei care nu streseaza ficatul si poate fi folosit de organism direct ca si combustibil(ketone).

Mitocodriile, uzinele de energie din organism pot sa arada grasimi sau zahar.
Cand ard zahar produc mult rezidu (deseuri), iara daca nu avem toate elementele/micronutrienti (Vitamina C, magneziu, potasiu) aceste desuri fac ravagii in mitocondrii. As se ajunge la dementa, numar mic de neuroni.
Este reteta directa catre bolile cronice. Zahar fara micronutrineti = zahar rafinat.
Cand ard grasimi cantitatea de rezidu este mai mica, ardere mult mai eficienta.

Cei care manaca si carne, au sanse sa aiba o balanta LDL/HDL mai buna decat vegetarienii din cauza ca au sanse sa manace mai mult Omega 3. Acum nu trebuie trecut in extrema si mancat numai porc. Omega 3 este in pestele de apa rece (ocean) si mai putin in porc, vita sau pui.
Excesul de carne are alte bube rele, dar nu vobim acum de asta.

Sanatate.
0
29-12-2017, ora 15:19
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Din cate vad eu, se pare ca omul de rand nu are nici o sansa sa manance ce trebuie, pentru ca e foarte complicat sa intelegi nutritia in toata splendoarea ei, sint atatea substante prin corp, trebuie sa stii toate denumirile lor si ce fac fiecare si cum se influenteaza una pe cealalta. Fara niste studii de specialitate nu ai nici o sansa. :((
0
29-12-2017, ora 16:14
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Asa ma crezut si eu Martin dar daca vrei sa intelegi nutritia este simplu.
Invata sa folosesti YouTube si uitate la sutele/mii de filme scurte facute de experti cu zeci de ani in nutritive sau medicina practicata.
Sunt filme scurte sau lungi in engleza. Daca nu intelegi engleza current vezi ca in dreapa jos este in buton/setup sa faca traducere in limba romana.
Arata ca o floare: Setings, Subtitles, Auto-Trasnlate, si alege Limba Romana.
Sunt zeci de medici care explicxa simplu cum e cu nutritia, relaxarea, activitatea fizica si asa mai departe.
Si informatia e gratis. Idea este sa ne educam singuri.
Nu asteptati guvernul, popii sau specialistii sa va educe, aia se uita dupa portofelul vostru nu dupa sanatatea voastra.

Uite aici in link foarte bun despre nutritive, prezentare facuta de Dr. Grieger Michael.
E lung (o ora jumate) dar merita vazut.

Cum sa nu mori (How not to die)
---------*

Incearca si setataza pe Romana, daca nu poti da-mi emailul si o sati arat in detaliu cu sa setezi limba romana.

Sanatate.

(*modificat de admin)
0
02-01-2018, ora 00:58
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Grăsimile vegetale nu conțin colesterol și nu influențează în niciun fel aceasta substanță, PUNCT!!!!!!!!!!!!
0
02-01-2018, ora 01:02
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
"Cel mai usor sa cresti muschi fara sa iei pastille cu lopata este sa faci post intermittent si sa faci effort fizic inainte de a manca.
Tehnica se numeste: post intermittent sau "Intermitent fasting" in engleza.
Ai mii de filme pe you tube despre tehnica asta.
Toti sportiivii adevarati o practica.
Dar necesita disciplina si vointa.

Ca bonus daca practici post intermitennt o sa ai o sananate de fier."- Citat din inepțiile acestui individ!!!
Unde ai mai pomenit hipertrofie musculara fara consum de substanțe nutritive ?! :)))) Ești un om care caută atentie, dar nu știe, de fapt, nimic. El iti spune să nu mănânci, că o să se refacă microleziunile musculare din timpul efortului fizic cu Oxigen :)))))))).
0
02-01-2018, ora 01:05
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Apropo, sportivii nu practica postul intermitent, doar nu mănâncă cu câteva ore, dar nu multe, înaintea partidei/competiției ca să nu vomite. Cel mai bun exemplu este Messi, care a vomitat de câteva ori pe teren, deoarece sunt bine cunoscute probleme sale cu stomacul și mesele consumate înaintea meciurilor. Te rog sa cauți un rugbist, îl rogi frumos sa nu mănânce înainte de un meci, poate ai noroc și se încrede în aburelile tale, urmărește-l cum se descurca la o grămadă spontană, asta in caz că nu lesina!!!
0
02-01-2018, ora 01:08
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nustiu ce sa zic. Margarina e facuta din grasimi vegetale si cica nu e buna deloc pentru ca contine grasimi "trans" - cele mai rele. Nu inteleg nici eu cum vine asta, ca o planta sa aiba grasimi rele.
0
02-01-2018, ora 01:19
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Tu ai hipertrofie la creier pentur ca nu acepti si alte opinii.
Daca pentru time merge sa mananci ca un bou inainte de a face effort fizic de asta pici in cur cand nu ai mancare in burdihan la fiecare 2-3 ore.
Pentru ca ai un corp care stie sa stea numai pe carbs.
Cei care fac performanta si muschi serios trec peste carbs si stau (ard) pe grasimi.

Uite aici in exemplu:------------*

Manaca o data pe zi si cat mai putin carbs, mai mult fat din seminte si nuci.

Ca sa ajungi sa arzi fats trebuie disciplina mentala si alimentara, nu merge la animalele grase care fac rugby.
Aia sunt porci pe zahar. De asta sunt morti dupa meci.

(*modificat de admin)
0
04-01-2018, ora 13:00
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Ți-ai arătat adevărat fata dacă începi să jignesti sportivii de performanta. Nu exista niciodată, dar absolut niciodată reacții anabolice și catabolice in același timp!!!!!!!!!!!! Nu poți să arzi grăsimea și să construiești și masa musculara, exclus!!!!! Tu probabil nu știi că un sprinter consuma 6000 de kcal/zi, un rugbyst la fel, culturiștii și mai mult etc.. Uite-te, te rog, la fizicul lui Usain Bolt și spune-ne și nou ce părere ai. Eu nu am spus sa mănânci ca un bou, dacă nu ești sportiv de performanta dar nici sa iei o masa pe zi cum faci tu. Asta o să îți dai tu seama din propria experiență că nu este bine, cum mi-am dat și eu seama cu masturbarea când am început să am simptome fizice de care nu mai scăpam. Nu mai bine!!!
0
04-01-2018, ora 13:05
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Pe aia cu glicogenul=ficat gras de unde ai scos-o :)))))? GLICOGENUL ESTE ESENTIAL PENTRU SISTEMUL MUSCULAR. TU ATENTEZI LA SANATATEA CETATENILOR CU ASTFEL DE DIETE.
0
04-01-2018, ora 13:06
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Omul asta nu înțelege că acizii nucleici conțin fragmente glucidice, iar neuronii nu pot funcția fara glucide. Când o să dezvoltați boli neurologice, o să mergeți până în Bacău să îl strângeți de gat pe acest senil care mai și jignește pe forum.
0
04-01-2018, ora 16:04
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Masinile de performanta sunt masini care consuma bezina cu galeata pentru performante scurte extreme.
Sunt masini cu durata de viata scurta. La fel si sportivii care fac performanta in extrema. Viata scurta, mor mai repede.
Aici pe forum se discuta despre sananate si viata lunga, daca nu ma insel.

Restrictia calorica este dovedita de multe decenii ca prelungeste viata si evita bolile coronice.
Nu scurteaza rapid telenomerii (secventa de ADN care mentin celulele tinere).


To confuzi performanta extrema de scurta durata cu viata lunga si sanatoasa.
Nu au nimic in comun, sunt diametral opuse, consumul exagerat de calorii consuma telenomerii rapid, viata scurta.
Cand ne nastem avem in numar de km din care consumam.
Unii ii consuma mai repede altii mai incet.

Efortul fizic in extrema uzeaza repede corpul uman.

Consumul extrem de calorii in special zaharuri si proteine inbatranesc corpul repede.

Cate carti in domeniu pe tema asta ai citit?
Cate documentare stiintifice ai vazut despre telenomeri?
Informatia de mai sus este disponibila in engleza, in romana n-o sa gasesti asa ceva pea mult (nimic).
0
05-01-2018, ora 19:02
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Omega 3 e acelai lucru cu colesterolul bun HDL si cu grasimile polinesaturate ? Ca nu reusesc sa inteleg...
1
06-01-2018, ora 18:52
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Ai 4 tipuri mari de grasimi pentru hrana:

Rele:
1) Transfats (grasimi artificial, hydrogenate - otrava curata)
2) Saturate care se gasesc in: carne, lapte, unt, salam, sunca. Aceste grasimi sunt de origine animala, OK de mancat dar nu combinate cu zahar mult. Aceste grasimi la temperatrura camerei sunt solide si nu rancezesc usor. Nu sunt ideale de mancat dar sunt bune in cantitati mici. Mai bune decat zaharul rafinat.

Bune:
3) Mono-nesatuarate (Ulei de masline, ulei de arahide, sesame, seminte, nuci, avocado) - ulei sanatos dar care rancezeste repede
4) Poli-nesaturate / Omega6 (ulei de porumb, floarea soarelui, soia, ueli de in) si Omega3: (ulei de peste, salmon, sardine, achovie, hering, ton) - aceste grasimi sunt esentiale pentru buna fuctionare a organismului dar in ratie de 1:1 (Omega 6 / Omega 3).

Grasimile 3) Mono si 4) Poli sunt cele bune de mancat care cresc HDL (colesterolul bun), celelalte 1) si 2) cresc LDL (colesterulul rau).
0
07-01-2018, ora 22:42
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Excelenta explicatie ! Multumesc !

Daca ai face una asemanatoare si despre glucide dincolo la dulciuri. :)
0
08-01-2018, ora 13:03
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Este pregătit în domeniu și se vede că citește, dar nu înțelege anumite noțiunii. E un om al extremelor, adică îți spune să nu consumi deloc zahar, sa nu mănânci aproape deloc grăsimi animale, ceea ce nu este bine. De asemenea, postul intermitent este tot o exagerare. Dacă mănânci 4-5 mese MICI (!!!!!!!!) pe zi, care sa conțină fructe/legume/carne este ok. Turmeric are o privire de ansamblu asupra dietei, insa nu ia în considerarea și aminoacizii necesari dezvoltări organismului, vitaminele, mineralele, vitamina B12 și B6, care sunt esențiale SNC și SNV și sistemului muscular.
0
08-01-2018, ora 13:08
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
De asemenea, celulele, contrar spuselor lui, au nevoie de grăsimi!!!!! Ele ajuta transportul transmembranar, deoarece sunt parte a membranei semipermeabile (Bi-stratul fosfolipidic). Filtrați doar partea corecta a comentariilor lui și urmați doar acele sfaturi, nu ajungeți în extrema. Are dreptate cu margarina, este otrava, aceea nu trebuie consumata deloc deoarece este otrava. Nici zaharul rafinat nu este bun, deoarece conține numai și numai calorii GOALE!!!! Dar asta nu înseamnă să nu consumi glucide deloc!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
101 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou factor de risc pentru dislipidemia la adolescenți, identificat de cercetători
  • Testele de screening efectuate devreme pot salva vieți: analiza de profil lipidic în adolescență poate opri eventuala progresie a aterosclerozei
  • Rolul lipidelor în procesul de îmbătrânire, sănătate și boală
  • Refolosirea uleiului pentru prăjit are riscuri neurologice
  •