Uleiul de măsline, combustibil pentru inimă

15-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cercetători de la Centrul Naţional de Sănătate din oraşul Bordeaux /Franţa/ insistă că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic şi alte afecţiuni cardiovasculare, potrivit portalului Medinfo.

În urma unei investigaţii în care au fost antrenaţi peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, ei au constatat o incidenţă ridicată a atacurilor de cord la rezidenţii din Marea Britanie.

Oamenii de ştiinţă explică acest fapt prin preferinţa britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii ţărilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoşi, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.

Uleiul de măsline, spun experţii, conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge şi pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai uşor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: uleiul de masline

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: