Un sfat?

06-01-2013
NicoLLe:x
Nu este medic/terapeut
NicoLLe:x
Am 18 ani si am inceput de cifoza.De la un timp ma doare spatele, daca ma intorc putin, daca fac miscari mai bruste, pur si simplu imi taie respiratia.Am incercat sa stau mai dreapta dar nu pot, dupa 10 min ma ia durerea de spate.Ce exercitii sa fac sa scap de cifoza?
4 comentarii
0
06-01-2013, ora 07:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cu o trimitere de la MF mergi la reumatologie/balneologie.Accepta sa faci cateva sedinte de kinetoterapie cu un specialist, apoi vei continua acasa...te va invata el ce exercitii trebuie sa faci, cat timp zilnic, ce masuri trebuie luate pentru a corecta coloana, atat cat va fi posibil.
0
06-01-2013, ora 10:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
de unde stiti ca aveti kyphoza? ce examinari si tratamente s-au facut in aceasta directie?
in prima faza ar trebui sa mearga la un neurochirurg experimentat in chirurgia coloanei, facute examinari, radiografii (normale si functionale in inclinatie/reclinatie si bending).
trebuie calculata daca kyphoza se poate trata conzervativ prin kinetoterapie, conzervativ cu corset sau trebuie operata, daca cauzeaza probleme de respiratie poate ca nu este in faza incipienta boala
0
06-01-2013, ora 11:15
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt CIFOZA
fiul meu s-a vindecat definitiv
prin muuuult INOT
sanatate
0
01-07-2013, ora 14:11
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cluj-Napoca
Kinetoterapeut Serban Dragos
Si eu consider ca in aceasta situatie, ca si marea majoritate a situatiilor de altfel, o consultatie medicala este obligatorie. Dar daca diagnosticul de cifoza este clar si se exclude necesitatea unei interventii chirurgicale, kinetoterapia poate fi de un real folos. Cu ajutorul acesteia se corecteaza postura si se consolideaza din punct de vedere biomecanic coloana vertebrala. Masajul decontracturant este de asemenea indicat in prima faza pentru a pregati organismul pentru kinetoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Corectarea cifozei prin exerciții
  •