Unghie smulsa din radacina

18-06-2019
Julia988
Nu este medic/terapeut
Julia988
Buna dimineata! Cum 10 zile am sarit cu pociorul intr-o dala de ciment si mi s-a smuls unghia de la degetul aratator de la piciorasolut toata unghia, din radacina/canre.A ramas prinsa intr-o pielita pe margine si bine inteles ca am fost a urgenta si mi-a rupt-o de acolo apoi m-a curtatai si pansat la sfarsit.Totul ok pana aici, mi-a dat antibiotic, mi-a spus sa schimb pansamentul la medicul de familie si sa nu stau mult in picioare pana incepe sa se vindece.Eu am fost prima data la medicul de famile si mi-a aratat cum sa ma pansez si ce imi trebuie pt a face asta, a spus ca ma pot pansa si eu acasa si asta am facut pana acum.Am umblat curat, mereu dezinfectanta pe maini, am curatat cu betadina lichida carnea de acolo apoi am bandajat.Am avut grija...doar ca-i foarte dureros, nu poti merge decat pe calcai, nu iti poti face baie singur pt ca doctorul mi-a spus sa am grija sa nu intre sub nici o forma apa acolo pt ca poate infecta, am stat bandajata asa cum mi s-a spus si mi-am continuat antibioticele administrate.Carnea era încovoiata din cauza condiitor in care se smulsese iar tifonul desi era cu betadina se lipea îngrozitorasa asa ca am luat betadina unguent dar degeaba.Eu imi schimb bandajul dimineata si seara.Acum 3 zile am presarat din antibiotic-ul pe care il luam peste deget, dimineata am avut plăcerea sa vad ca nu s-a mai lipit deloc si ca nu mai este atat de umflată carnea, devenise mai unforma, pana aici totul ok.Ieri dimieata cand am desfacut, bandajul se lipise iar de si a trebuit din nou sa-l inmoi pt al dezlipi dar inca arata bine.De 3 zile persistă o durere, un tacanit, o usturime nu stiu exact sa explic dar este enervanta pt ca nu se opreste, inca nu pot calca pe picior deoarece simt ca imi pocneste dejetul asa ca merg doar pe calcai.Am încercat sa calc normal dar parca tot sangele imi vine in degetul ala si sta sa explodeze, iar ieri nu am putut tine nici macar piciorul pe calcai ca de obicei pt ca simteam o presiunea foarte mare.Aseara nu am fost atenta si am dat cu piciorul intr-o trepta cand urcam scările si mi-a pocnit iar canrea care incepuse se se vindece si este dureros. M-am panicat din nou.Nu stiu ce sa fac.Trebuie sa merg neaparat la medic? Pt ca imi este extrem de frica la gandul ca imi va umbla acolo, iar pe mine ma va durea iar ca la început.
Imi cer scuze ca am scris atat de mult dar am vrut sa trec cam toate aspectele importante de care se poate tine cont pt a forma cat de cat o parere si pt un sfat cat mai corect
Mulțumesc frumos!
1 comentarii
0
18-06-2019, ora 13:51
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din tot ce ati prezentat, demersurile facute sunt corecte. Continuati cu pansament cu betadina, luati un antiinflamator p.o., si tineti piciorul in pozitie elevata cand sunteti in repaus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •