ureche infundata

Buna ziua. De aproximativ 2 sapt. am o problema cu urechea si anume se infunda sau mai degraba e o senzatie de presiune acumulata, iar nasul este mai mereu infundat. Mentionez ca anterior acestei probleme am avut o raceala pe care am tratat-o la indicatiile medicului de familie.In cele din urma am fost la ORL, unde am aflat ca e o problema cu trompa lui eustachio, o deficienta oto-tubara si din ce am inteles timpanul era bombat deoarece nu se echilibra presiunea.Ca tratament mi-a prescris rhinxyl, pinosol, aerius si inhalatii si ca antiinflamator ibuprofen.Timp de o sapt nu au fost probleme, apoi brusc iar s-a infundat si alterna o zi era bine una nu.Am fost dinou la orl unde mi-a zis sa continui cu cele mentionate, dar problema inca mai presista.
am uitat sa mentionez ca la diagonistic vad si ceva de genu rinita cronica.
Intrebarea mea este daca schema de tratament este una buna sau ar trebui sa incerc altceva.
Va multumes.
am uitat sa mentionez ca la diagonistic vad si ceva de genu rinita cronica.
Intrebarea mea este daca schema de tratament este una buna sau ar trebui sa incerc altceva.
Va multumes.
16 comentarii

schema este corecta.
Insista asupra nasului.. sa ai mereu o respiratie buna nazala, dupa cum ai observat singur, respitratiea nazala si aerisirea urechiii medii sunt cheia spre vindecare.
Insista asupra nasului.. sa ai mereu o respiratie buna nazala, dupa cum ai observat singur, respitratiea nazala si aerisirea urechiii medii sunt cheia spre vindecare.

e o senzatie forte neplacuta de 2 saptamani am si eu aceasi problema si nu stiu ce sa mai fac mi s-a dat un tratament cu claritin si ketroprofen oare e ok?

sau ce tratament imi recomandati pt diacnosticul catar orto tubar ca nu stiu ce sa ma mai fac
va multumesc
va multumesc

Catarul.. oto-tubar vine de la inflamatia mucoasei nazale.
1. rezolva cu respiratia nazala.
2.continui tratamentul administrat.
3. incalzesti.. ureche in interior.. cu Uscatorul de par.. si dupa ce simti ce e fierbinte in interior.. pui degetul in ureche.. si apesi spre timpan( faci miscari ritmice si dese de apasarea.. rezulta un masaj indirect a timpanului) face timpanul mai mobil si auzi mai bine!
1. rezolva cu respiratia nazala.
2.continui tratamentul administrat.
3. incalzesti.. ureche in interior.. cu Uscatorul de par.. si dupa ce simti ce e fierbinte in interior.. pui degetul in ureche.. si apesi spre timpan( faci miscari ritmice si dese de apasarea.. rezulta un masaj indirect a timpanului) face timpanul mai mobil si auzi mai bine!

scuze, INCA O INTREBARE SE VINDECA CU PASTILE SAU SE OPEREAZA?

MULTUMESC PT SFATURILE DATE URECHEA S_A DESFUNDAT DAR MAI AM O PROBLEMA CAND INGHIT MAI TARE SAU CASC SIMT MICI POCNITURI LA NIVELUL URECHILOR E NORMAL INCA SUNT SUB TRATAMENT?

da. e normal. ai grija de respiratia nazala!

da e normal.
ai grija sa ai mereu o respiratie buna.. nazala!
ai grija sa ai mereu o respiratie buna.. nazala!

4-5 de un fel.. si daca nu e bine.. le schimbi !
ca altfel dau dependenta!
ca altfel dau dependenta!

Domnule doctor Flueraru,
De o perioada de timp, exista momente cand urechia dreapta imi fasaie (ca acel efect produs cand asculti o scoica), am impresia de ecou atunci cand vorbec si respir anormal (simt nara dreapta infundata). Mentionez ca aceste simptome apar si dispar. Puteti cumva sa ma sfatuiti asupra unui tratament sau pasi urmatori pe care trebuie sa ii parcurg ptr a inlatura acest disconfort.
Multumesc.
De o perioada de timp, exista momente cand urechia dreapta imi fasaie (ca acel efect produs cand asculti o scoica), am impresia de ecou atunci cand vorbec si respir anormal (simt nara dreapta infundata). Mentionez ca aceste simptome apar si dispar. Puteti cumva sa ma sfatuiti asupra unui tratament sau pasi urmatori pe care trebuie sa ii parcurg ptr a inlatura acest disconfort.
Multumesc.

problema este la nas.
tre sa mergi la ORL.. sa vezi desp[re ce este vorba.
tre sa mergi la ORL.. sa vezi desp[re ce este vorba.

Buna seara,
Acum 3 zile mi s-a infundat urecheat dreapta așa, din senin și parcă simțeam ca-mi pierd echilibrul daca stăteam în picioare. De atunci nu s-a desfundat. Nu mă doare. Nu am fost răcit. Am zburat cu avionul recent un total de 13 ore și la o aterizare am simțit durere la urecheat dreapta dar probabil datorită depresurizarii prea rapide.
Am luat și con din ăla din farmacie crezând că e un dop dar nimic. Perfect curat.
Ce mă sfătuiți?
Acum 3 zile mi s-a infundat urecheat dreapta așa, din senin și parcă simțeam ca-mi pierd echilibrul daca stăteam în picioare. De atunci nu s-a desfundat. Nu mă doare. Nu am fost răcit. Am zburat cu avionul recent un total de 13 ore și la o aterizare am simțit durere la urecheat dreapta dar probabil datorită depresurizarii prea rapide.
Am luat și con din ăla din farmacie crezând că e un dop dar nimic. Perfect curat.
Ce mă sfătuiți?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7e grav?
- 5Problema la ureche, va rog nu evitati, sunt ingrijorat.
- 108mancarime in gat si urechi
- 7m-am trezit cu urechea dreapta infundata si un fel de sunet
- 10durere insuportabila de ureche
- 1urechi si nas infundate
- 2ureche infundata
- 3Probleme cu urechea
- 2zgomot in urechi
- 6Am inceput sa simt urechea infundata, apoi sa ma doara si sa pulseze..
- 0Durere gat severa brusca+flegm uscat urmat tuse si urechi infundate durere la nivel gingie
- 2Ciuperca la ureche sau Tumora?
- 1Lovitura urechea stanga
- 5ajutor ! timpan fisurat?
- 2ureche infundata+disconfort+tiuit
- 3Ureche infundata
- 4Ajutati_ma. am un copil cu problema ORL.i se infunda urechea,.
- 0Senzatie de urechi infundate?
- 6Urechi infundate-timpan inflamat
- 1Ureche si sinus drept cu probleme, plus tic ochi pe partea dreapta
Mai multe informații despre: Urechea urechea infundata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: