Ureche nas gat

18-03-2014
ladyotilia
Nu este medic/terapeut
ladyotilia
In urma cu o luna am inceput sa aud un tiuit in urechea stanga.Am tinut-o asa vreo 5 zile, cand dintr-o data am surzit si ma apucat o ameteala de nu ma puteam tine pe picioare.M-am dus la spital si ma internat dupa ce s-a uitat la urechea mea si dupa o audiograma.Diagnostic: OTITA MESIE ACUTA si SINDROM VESTIBULAR.Mi-au facut in spital medicamente precum:CEFORT, VIT B1, VIT.B6, CALCIU, GLUCOZA.Dupa 6 zile m-au trimis acasa, refacuta oarecum, de auzit auzeam.La plecare am mai facut o audiograma si iesise bine.Mentionez ca analizele de sange au iesit bine.Dupa ce am ajuns acasa, la vreo 2 zile am inceput sa am aceleasi simptome...Am revenit la doctor... mi-a dat Nurofen si Olynt.Am fost la alt doctor care m-a consultat din nou...(s-a uitat cu un aparat si o camera in nas si in urechi).Diagnostic:ACUFENE.Tratament:Betaserc 24 mg/ 2 ori /zi(pe care il luat deja din prima zi in care m-a internat in spital) timp de 6 luni.Iau in continuare Betasesc deoarece daca intrerup ma ameteste.Nu stiu ce sa ma mai fac...urechea imi tiuie in continuare, nici noaptea nu ma pot odihni, din cand in cand mai am si senzatia de nas infundat si presiune in ureche si surditate, parca as avea si urechea infundata.Urechea nu ma doare.Intrebare:Acufenele astea vor disparea vreodata?Sau e o boala incurabila?!Exista vre-un tratament pentru aceste sunete si surzenie?Daca da, poate ma ajuta si pe mine cineva!Oricum mi-am pierdut speranta!Multumesc!
5 comentarii
0
18-03-2014, ora 20:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da exista tratament pentru acufene..si se poate preveni caderea completa a auzului cu conditia..
SA cauti CAUZA acestor probleme
ele pot fi la rinichi, pot fi la ficat si tractul digestiv, pot fi la inima si la sistemul circulator
daca nu gasesti cauza.. tratezi doar acest mic simptom...si nu poti stopa avansarea problemelor
2 Conteaza varsta, inaltimea, KG..si regimul alimentar, conteaza tensiunea arteriala s.m. a parametru care trebuie investigati
3 cel mai corect aceste investigatii se fac in clinica ORL cu trimitere la diversi specialisti
sau pe cont propriu.. consult oftalmo, neurologie, ecografie abdominala..s.a
4 pana faci investigatiie..se EXCLUD complet din alimentatie absolut TOATE lactatele, alte grasimi animale,
se reduc drastic dulciurile, carnea grasa, mezeluri s.a produse din comert
alimentatia tre sa fie bazata 80% pe legume in orice forma
multe lichide care ajuta la circulatia sangelui..
si restul TRatamentului depinde de bolile de la distanta care o sa le descoperiti
0
27-04-2014, ora 09:47
skylaci
Nu este medic/terapeut
skylaci
Buna ziua ! Am si eu o mare problema : De vreo trei luni am incepus sa aud un piuit mare in urechea stanga.Pe moment m-am gandit ca este vorba doar de-un banal curent, am vazut ca nu scap de el m-am prezentat la un medic ORL.
La respectivul contrul medicul mi-a zis c-as avea ceva in ureche, a urmat cu trei randuri de spalaturi si tot n-a iesit nimic, am stat si-o jumatate de ora cu apa oxigeneta in ureche dupa care a incercat sa-mi aspire dar in zadar ! M-am ales doar c-o durere groaznica si c-o ameteala de nu puteam sa ma mai tin pe picioare.Mi-a dat niste picaturi cu antibiotic pentru sapte zile dupa care m-am intors la cuntrol.D-na doctor mi-a zis ca nu mai am nimic.
De atunci am un zgomot groaznic ca un zgomot de motor de masina, pe langa acel piuit.Doar cand este liniste il aud mai tare...
Am fost si la un medic Neurolog, care m-a trimis sa-mi fac si-un RMN.Mi-a dat un tratament pentru circulatie dar in zadar...
Tin sa cred ca totusi problema este urechea.Ce mi-ati putea recomanda dle.Doctor ?
0
27-04-2014, ora 22:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa mergi in clinica ORL.. in cel mai apropiat oras universitar... sa.ti examineze urechea la microscop..
ar putea fi un colesteatom..sau alceva in spatele tmpanului si nu se vede decat la examenul la microscop
0
27-04-2014, ora 22:49
skylaci
Nu este medic/terapeut
skylaci
Multumesc foarte mult domnu Doctor ! Dar sa ştiţi ca in momentul in care misc capul stânga-dreapta nu aud.Acum de ex.parca aud un motor de masina.Zgomotul asta il am de cand m-a aspirat in ureche.
0
02-05-2014, ora 20:26
alina005
Nu este medic/terapeut
alina005
Sora mea are o problema de vreo doua saptamani, o doare foarte tare in zona tamplelor, capul, maseaua si urechea..am fost la medic si i s-a dat diagnosticul de sinuzita..dar totusi as vrea sa ma asigur, de aceea as dori sa stiu si parerea dvs.A facut cateva injectii dar tot ii este rau, acum e internata..as vrea sa stiu ce tip de sinuzita e..Va multumesc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.