urgent pls. vaccin imunologie celulara

04-09-2008
alex_25
Nu este medic/terapeut
alex_25
Buna ziua,
Am fost la control la medicul generalist si am aflat ca am probleme cu intreg sist respirator mai multmi-au fost afectati si plamanii...mi s-a dat un tratamet si mi s-a sps sa revin in 10 zile.Am revenit si problema mea s-a rezolvat doar ca la plamani nu se vede nici o schimbare si d-na doctor mi-a spus ca organismul meu nu reactioneaza la tratament si ca este necesar sa fac acest vaccin ptr imunologie celulara si ca apoi ca sa fac analize la institutul de pneumologie ca este posibil sa am o alta problema...imi puteti spune ptr ec anume se face acest vaccin de imunologie celulara?? are vreo legatura cu TBC-ul sau cu cancerul pulmonar?? m-am speriat f tare si d-na doctor nu mi-a dat detalii in legatura cu dagnosticul posibil...am facut acest vaccin si trebuie sa revin in 72 de ore, timp in care nu trebuie sa se intinda roseata din locul in care mi s-a facut vaccinul...va rog mult sa imi raspundeti.
1 comentarii
0
05-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
draga alex, sunt biolog de profesie, specializat in bacteriologie.Acel"vaccin" este de fapt un test de confirmare sau infirmare a prezentei in organism a bacteriei care provoaca tuberculoza(Mycobacterium tuberculosis). Atentie!- bacteria poate fi prezenta in organismul tau si sub forma latenta(adica nu a declansat inca boala).Ti s-a injectat sub piele(intradermic) o cantitate mica de tuberculina(tupini bacteriene cu virulenta atenuata)ca sa vada raspunsul imunitar al organiamului tau la "agresor".In cazul unei reactii pozitive, dupa 72 ore(uneori sunt necesare mai multe saptamani ptr. ca testul sa indice prezenta bacteriei)iar plamanii sunt vizibil afectati la radiografie atunci tuberculoza este declarata in forma ei activa de boala.Se face in mod frecvent, pentru confirmare, si o examinare a sputei(flegmei) la laboratorul spitaluluiTBC. In cazul in care, se confirma prezenta in organism a bacteriei numita obisnuit, bacilul Koch, atunci trebuie sa faci tratament strict sub supraveghere medicala iar tu sa dai dovada de multa maturitate urmand cu consecvanta tratamentul pana ce medicul pneumolog iti confirma ca totul e OK!!! Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns