Urgent: Probleme Gastro - balonare zilnica sau aproape zilnica

25-05-2020
cristina.ba
Nu este medic/terapeut
cristina.ba
Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati cu urmatoarea problema :

Am 35 de ani si de cativa ani ma lupt cu balonare zilnica sau aproape zilnica care se inrautateste odata cu trecerea timpului. Aceste probleme includ : constipatie, ragaieli prelungite 10-30 minute, crampe dureroase si obezitate (95 kg / 1.65m). Am o oarecare imbunatatire daca imi masez burta circular si se accentueaza ragaielile.
Cu toate ca acum cativa ani cu dieta am slabit si 20-25 kg, acum nici o dieta nu isi mai face efectul. Cu dieta de la specialist slabesc 1-2 kg la 10 zile, iar in urma constipatiilor frecvente pun imediat la loc.
Investigatii :
Pancreatita si extirpare fiere 2017
Helicobacter Pylori 2019 detectat si tratat. La re-testare rezultatul a fost negativ.
Endoscopie OK 2019 (la una din ele in Romania in 2017, mi s-a zis ca am suc biliar in duoden )
Ecografie abdomen superior si inferior 2019 OK
RMN intestin subtire OK 2020
Colonoscopie cu biopsie OK 2020 (cu comentarii : colon lung si cu bucle (long loopy colon)) – aceasta investigatie a fost extrem de dureroasa si am fost intoarsa in diferite pozitii din cauza durerii.
Multiple analize de sange sunt OK, exceptie acidul folic care este foarte mic (mi s-a prescris 5mg pe zi timp de cateva luni).

Marti am programare tip re-evaluare la un specialist gastroenterolog, as aprecia mult un sfat pentru abordarea discutiei, avand in vedere ca ultimile investigatii (RMN intestin subtire si colonoscopie) din punctul lor de vedere sunt OK, credeti ca e doar IBS sau poate fi mai mult de atat. Mentionez ca sunt in afara tarii (in UK mai exact).

Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: