Urgent - sa iau pilula de a 2-a zi?

12-11-2007
vicky
Nu este medic/terapeut
vicky
Buna ziua!
As dori si eu un raspuns...
Iau pilule Logest de vreo 3-4 ani cu pauzele corespunzatoare.
Luna trecuta am facut pauza si am inceput o noua folie din care am luat 6 pilule, iar cu o ora inainte de a lua a 7-a pilula am avut contact sexual.
Exista riscul sa raman insarcinata?
Stiu ca atunci cand incepi sa iei prima folie de Logest primele 7 zile tb sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara.
Ar tb sa iau pilula de a 2-a zi?
Va multumesc!
8 comentarii
0
13-11-2007, ora 00:00
csia5x
Nu este medic/terapeut
csia5x
citeste prospectul. mai nou se spune ca anticonceptionalele ofera protectie din prima zi, insa poate numai unele dintre ele. vezi ce scrie pe prospect. totusi, daca ai inceput folia in prima zi a ciclului menstrual, acum ai fi in a 7-a zi ceea ce inseamna ca nu te afli in perioada fertila, drept urmare n-ai avea d c sa-ti faci griji. insa asta depinde mult de cat de regulat este ciclul tau ca sa te poti baza pe aceasta metoda. evita pe cat posibil asocierea postinorului cu anticonceptionale ca iti vei da totul peste cap pentru o vreme. ia-l doar in cazuri extreme. mult succes!
0
13-11-2007, ora 00:00
vicky
Nu este medic/terapeut
vicky
am citit prospectul si pe prospect nu scrie nimic, daca ai sau nu protectie din prima zi.
am citit pe forum si am vazut ca esti protejat dupa a 7-a pilula.
am luat prima pilula in ziua a 5-a a ciclului menstrual, la recomandarea medicului

Multumesc mult de tot!
0
13-11-2007, ora 00:00
csia5x
Nu este medic/terapeut
csia5x
dc nu se specifica probabil ca protejeaza din prima zi. altfel, banuiesc ca ar fi fost scrisa o indicatie, ceva. oricum, ai fi in cea de-a 10-a sau 11-a zi, tot e bine. ovulatia are loc in cea de-a 14-a zi iar zilele fertile sunt 12, 13, 14, 15, cam asa ceva, intrucat ovulul supravietuieste in jur de 24 d ore iar spermatozoizii pot si ei supravietui in organism ceva vreme, nu mai stiu exact sa-ti spun. repet, treaba asta se aplica numai in cazul unui ciclu regulat. totusi, cred ca ai fost protejata.
0
13-11-2007, ora 00:00
vicky
Nu este medic/terapeut
vicky
Csia5x am vazut pe forum ca si tu ai luat postinor peste anticonceptionale si ai avut ceva probleme...sper ca s-au rezolvat...si totul e bine.
te intreb pentru ca si eu am luat, nu am mai asteptat sa raspunda cineva pe forum, ...pentru ca nu sunt pregatita pentru un copilas si nu am vrut sa risc...la mine se pare ca nu era cazul, dar acum deja am luat prima pastila de postinor...Ai putea te rog mult sa-mi spui si mie ce reactii provoaca postinorul luat peste aticonceptionale?
Multumesc anticipat!
0
13-11-2007, ora 00:00
csia5x
Nu este medic/terapeut
csia5x
da, am luat si de asta te sfatuiam sa nu iei ca e naspa rau sa astepti pana te apuca disperarea! la mine menstruatia a intarziat de fiecare data cnd am luat postinor, cam in jur de 2 saptamani. dar e prima oara cand iau peste anticonceptionale si nu stiu la ce sa ma astept. pentru moment situatia nu e roz deloc, a intarziat 5 saptamani deja. in rest, cnd am mai luat postinor am avut scurgere maronie cu o saptamana-doua inaintea menstruatiei si cam atat. am avut si de data asta insa au trecut cam trei sapt de atunci si nu mai stiu ce sa cred. chiar ar trebui sa fac un test, ceva, insa tot mai sper ca intr-o zi o sa apara d-na menstruatie. diferenta este ca tu ai luat postinorul odata cu ce-a de-a 7-a pilula insa eu l-am luat la sfasitul blisterului, mai aveam 3 pilule de luat, organismul era mai aproape de menstruatie si poate pastilele astea au inhibat-o sau ceva de genul asta. eu sper ca, vorba aia, speranta moare ultima.:) parerea mea e ca nu ar trebui sa-ti faci probleme, cu siguranta nu vei face bebe deocamdata, eu asa cred. oricum, te tin la curent cu ce se va mai intampla.
0
13-11-2007, ora 00:00
vicky
Nu este medic/terapeut
vicky
multumesc mult de tot csia5x.
Sa stii ca eu nu cred ca esti insarcinata acum, sansele sunt foarte mici. Majoritatea prietenelor mele care au luat anticonceptionale mai mult timp (vreo 3-4 ani), atunci cand au vrut sa ramana insarcinate le-a luat ceva timp, adica vreo 3-7 luni. Una dintre ele chiar a avut nevoie de tratament. Eu spun sa-ti faci un test pentru linistea ta, dar sansele ca tu sa fii insarcinata sunt foarte mici. Succes!
0
13-11-2007, ora 00:00
csia5x
Nu este medic/terapeut
csia5x
:)) mersi mult de incurajari, asa sa fie!
0
07-01-2008, ora 00:00
csia5x
Nu este medic/terapeut
csia5x
draga vicky, am revenit cu un raspuns. acum 1luna jumate-doua am avut o scurgere maronie timp de 4-5 zile, putin mai abundenta dar nu ca menstruatia, iar menstruatia a venit acum doua saptamani. nu-mi vine sa cred nici acum cat a intaziat insa trebuia sa ma astept la orice dupa ce am luat postinor cu anticonceptionale. sunt curioasa ce s-a intamplat in cazul tau, astept sa-mi spui cum e. imi cer scuze ca am raspuns atat de tarziu dar am trecut printr-o perioada destul de plina cu tot felul de evenimente si nu am avut timp de nimic. cred ca si stresul din aceasta perioada a contribuit la intarzierea menstruatiei.
p.s.- test tot nu am facut, am oroare pt asa ceva:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul