urgent un medic

09-04-2010
cristina chiricioiu
Nu este medic/terapeut
cristina chiricioiu
va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: acum 4 sapt am intrerupt conceptionalele cerazette in urma caruia m-am ales cu infectie urinara in timpul administrarii si o sangerare care persista si azi cam din a3-a saptamana de administrare va rog daca stiti de vreo pastila sa imi recomandati si mie ca nu mai suport aceasta sangerare.este o sangerare care doar imi pateaza chilotul.Ciclul imi mai vine daca sangerez asa?tr sa imi vina pe data de 8-9luna aceasta.NORFLOXACINUL influenteaza efectul conceptionalelor?Pana sa intrerup conceptionalele cu o seara inainte am avut contact sexual si a 2-a zi le-am intrerupt, exista riscul sa ma astept la ceva neplacut(sarcina)avand in vedere si tratamentul cu norfloxacin pe care il luam de 3 zile?va rog sa imi raspundeti si mie urgent
.MULTUMIRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 comentarii
0
10-04-2010, ora 22:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Sangerari de acest tip apar frecvent atat la inceperea tratamentului hormonal, cat si la oprirea lui. De regula, situatia tinde sa sa rezolve spontan. Puteti grabi oprirea sangerarii facand 2 injectii intramusculare a cate 2 fiole de Fitomenadion (vitamina K) in zile succesive (de exemplu: maine 2 o injectie cu 2 fiole si poimanie o injectie cu alte 2 fiole).

2. Nu se stie cand vine ciclul. In timpul anticonceptionalelor, ciclul este, de regula, complet suprimat. Reluarea activitatii spontane ovariene se poate uneori lasa asteptata un timp mai lung sau mai scurt, in functie mai ales de perioada suprimarii lui prin medicatie hormonala. Ceea ce ati vazut intre doua folii si ceea ce vedeti si acum nu este menstruatie adevarata, ci sangerare de privatie. Teoretic, anticonceptionalele pot la fel de bine sa fie administrate continuu, dar de obicei se recomanda pauza de 7 zile ca sa aiba femeile impresia ca au ciclu.

3. Norfloxacinul nu influenteaza efectul anticonceptionalelor. Acestea sunt influentate numai de unele antibiotice care se elimina prin ficat, pe cand Norfloxacin se elimina prin urina, de aceea v-a si fost prescris.

4. Exista un grad de risc, totusi acesta este foarte mic. Daca nu doriti copii, este bine pe viitor sa adoptati o alta metoda contraceptiva: dupa intreruperea anticonceptionalelor mai intai vine ovulatia si apoi menstruatia. Iar ovulatia nu stii cand vine, asa cum am spus.
0
18-06-2010, ora 10:33
kandika
Nu este medic/terapeut
kandika
Buna
Doresc raspunsul unui medic, va rog.
Mi s-a prescris cerazette ca si anticonceptional. Mentionez ca am 30 de ani si inca nu am nascut. Dar i-mi doresc in urmatorii 4-5 ani.
Pot sa iau acest antiocnceptional sau este strict pentru cei ce alapteaza?
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul