Urinari prea dese

Stiu ca au mai fost top-icuri similare si multa informatie pe net, dar cu cat citesc mai mult cu atat devin mai confuz, motiv pt care apelez la principala sursa de informatie, OAMENII.
Sunt barbat, am 21 de ani, consum cam 3 litri de apa pe zi, sau mai mult si am o viata destul de activa. Problema e ca merg la baie destul de des(10). Urina e incolora.
As vrea sa aflu de cate ori e normal ca o persoana sa mearga la baie, daca e motiv de ingrijorare sice analize ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat.

Poliuria semnifica eliminarea unui volum de urina mai mare decat 2 litri/24 ore.
Poate aparea
- in conditii fiziologice, dupa ingestia unor cantitati mari de lichide, stres, in cazul expunerii la frig
- poliuria apare in prima faza a insuficientei renale cronice sau dupa eliminarea unui obstacol (de exemplu, un calcul) din caile urinare
- in diabetul zaharat apare poliuria, care poate ajunge la 3-6 litri pe zi.
- boli endocrine ca hipertiroidism
- boala Adisson (boala produsa prin scaderea secretiei hormonale a glandei suprarenale)
- diabetul insipid, cauzat de lipsa hormonului antidiuretic, in care diureza poate ajunge la 10-30 litri/zi.
Deci primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va masurati diureza pe 24h. Apoi trebuie sa efectuati analize de laborator precum:
- glicemia pentru a exclude diabetul
- TSH, fT4, T3 - pt hipertiroidie
- uree, creatinina, acid uric + ecografie renala- pt insuficienta renala
Din punctul meu de vedere consumul a 3 litri de apa pe zi este destul de crescut si este posibil sa fie o cauza.

Ideea este ca asa sunt de cand ma stiu, beau multa apa, si am parte si de stres. Daca ar fi vorba de o afectiune gen diabet/insuficienta renala nu ar trebui sa am si alte simptome?
glicemia este in grafic, iar de restul nu stiu.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 3Durere profunda in zona inghinala dreapta
- 3mancarime usoara si o secretie, canal urinar
- 4Analize urina si urocultura!!
- 4probleme cu urina
- 2senzatie de urinare
- 5Prostatita cronica acutizata
- 3de vreo saptamana urinez des, am o secretie alba
- 4Este legatura intre spermograma proasta si urinare deasa?
- 4Incontinenta urinara
- 1senzatie de urinare si dureri de burta
- 1Urinare fara durere, prostatita cronica
- 1Urinare des.
- 1Rinichi?spate?
- 3Usturime, urinari frecvente barbat 28 de ani
- 0Candidoza Dureri in timpul si dupa actul sexual
- 0Infecție urinara la 6 saptamani de la nastere prin cezariana
- 2Ovare inflamate
- 1urinat frecvent
- 1Probleme cu urinatul
- 1Piatra la rinichi