uter retrovers...motiv de ingrijorare?
buna...din nou. in urma consultului ginecologic am aflat ca am uterul retrovers si ca am ovarele "mari" (asa a spus doc) de 50/30mm si 47/28, plus ca sunt micripolichistice. sa fie oare tot de la dezechilibru hormonal?faptul ca am uterul retrovers poate influenta orgasmul?
1 comentarii
In mod normal, retroversia uterina nu afecteaza functia sexuala sau reproducerea (e drept ca sarcina poate aparea mai greu daca unghiul existent intre uter si colul uterin este puternic modificat - retroversie avansata). Insa, de obicei, este necesara operatia cezariana. Ovarele de dimensiuni mari, cu mai mult de 12 chisturi pot asocia unele tulburari hormonale. Daca nivelul testosteronului si DHEA sunt crescute, daca ciclurile vin la intervale mari de timp, daca exista obezitate si pilozitate excesiva, se poate vorbi de boala ovarelor polichistice (sdr. Stein-Lowenthal). Acesta afectiune se trateaza cu blocanti androgenici gen Diane 35 eventual in asociere cu spironolactona, sau cu Metformin, si, in timp, se restabileste echilibrul hormonal, fiind posibile sarcinile.
Alte subiecte recente din această secțiune: