uter septat

27-10-2009
miha ela
Nu este medic/terapeut
miha ela
Buna ziua
In urma unei ecografii, am fost diagnosticata cu uter septat. As vrea sa stiu cat de mult afecteaza unei sarcini si ce se poate intampla daca se recurge la avort/chiuretaj.

Va multumesc.
2 comentarii
0
01-12-2009, ora 17:40
catalinachirita
Nu este medic/terapeut
catalinachirita
Desi este cam tarziu, pot sa iti spun ca se poate rezolva chirurgical.
0
22-09-2010, ora 18:23
Camiro
Nu este medic/terapeut
Camiro
Buna, sunt noua pe comunitatea Romedic.Poate ca raspund cam tarziu la acest post, dar oricum poate ajuta ptr mai multe informatii. Ecografia nu e este un bun sprijin medical ptr a diagnostica un UTER Septat sau Uter Bicorn. Mai ales la un uter nongravid. Doar la un uter cu sarcina se poate face o speculatie avand in vedere indentatia usora cu doua cornuatii ce da aspect de inima. Ce-a mai sigura metoda de diagnostic e o Histeroscopie sau o alta metoda care se foloseste cu prijinul ecografiei o Histerosonografie sau Histerosalpingografie (folosind razele X). Daca intradevar se confirma uter septat exista posbilitatea corectiei chirurgicale prin histerescopie. Ceea ce doresc sa mentionez exista multe femei cu acesta anomalie. Din nefericire acest uter septat poate fi cauza o cauza a infertilitatii- si femeia nici macar nu este constienta ca prezinta aceasta anomalie uterina, iar dupa tratament esuate, in urma unei Histerosalpingografii ptr investigarea trompelor uterine se gaseste adevaratul motiv,. iar dupa indepartarea acestui sept, raman imediat insarcinate Pe de alta parte acest Uter Septat poate fi cauza avorturilor spontane multiple- sunt femei care au pierdut 3-4 sarcini iar dupa un tratment de indepartare a septului exista posibilitatea instalarii unei sarcini reusite. Medicina in zua de azi evolueaza cu pasi repezi si multe femei regasesc speranta pierduta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul