uter septat

07-04-2010
sweet3ale
Nu este medic/terapeut
sweet3ale
am 26 de ani si am fost diagnosticata cu uter septat care nu este nici mare nici gros(mai multe detalii nu am).am avut o sarcina oprita in evolutiela 7 sapt.dar dupa analize si biopsie totul e in regula pur si simplu sa oprit. ciclu il am de 25 de zile dar asta vara sa intamplat sami vina la 15, 17 18 zile.adica mi sa spus ca sarcina sa oprit din evolutie din cauza ca am probleme hormonale.
1. adica nu e nevoie de analizele hormonale pt a sti sigur ca asta e problema???
2. mi sa spus ca nu este nevoie de histeroscopie.dar totusi daca o fac sunt sanse ca sa reapara chiar peste o luna.
3. statistic vorbind am observat ca sansele de a se opri in evolutie sau avort la 6 luni sunt de 42%. adica e in regula indepartarea septului sau nu.stiu ca sunt sute de femei cu sute de cazuri diferite.dar ma gandesc ca rata pierderii sarcinii e mai mare decat a o duce la capat. ce riscuri sunt daca e indepartat septul...
1 comentarii
0
06-05-2015, ora 21:05
loi
Nu este medic/terapeut
loi
Buna seara
Am 22 de ani si azi am aflat in urma unei ecografi abdominale ca am uter septat de 1cm, medicul ginecolog a spus ca operatia nu mar ajuta, as dori sa stiu avand aceasta problema pana la cate luni se poate duce sarcina?
Fatul se poate dezvolta normal?
Pot sa nasc normal sau numai prin cezariana in cazul asta?
Daca se intampla sa fie gemeni avand in vedere problema ce se intampla?
Am fost in Austria la medic si mi spus la fel ca medicul din Romania ca nu ar avea rost operatia pt ca ii prea mic 1cm si nu mar ajuta operatie.Tin sa mentionez ca mama mea la fel are aceasta problema si ma nascut la 7 luni am avut un kg 700, perfect sanatoasa nastere prin cezariana, am mostenit.Dar eu sunt foarte speriata pt ca imi doresc foarte mult copii cand va fi timpul.
Va multumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul