Utilizare Viamina A - picaturi in nas

Buna Ziua,
In urma cu 30 zile, mi s-a facut o interventie cu RF in nas si postoperator mi s-a indicat sa imi pun doar Vitamina A solutie in fiecare nara.
In prima saptamina 4x3 picaturi /nara, a doua saptamina 3x3 picaturi/nara, apoi, pina acum 2x3picaturi/nara.
Intrebarea ar fi urmatoarea :
1. Aceste picaturi de vitamina A dau dependenta, obisnuinta, iritare, etc ?
2. Cind ar trebui sa ma opresc mai pun ? Este un termen anume pentru tratament ? Se poate pune mai mult timp fara probleme ?
In urma cu 30 zile, mi s-a facut o interventie cu RF in nas si postoperator mi s-a indicat sa imi pun doar Vitamina A solutie in fiecare nara.
In prima saptamina 4x3 picaturi /nara, a doua saptamina 3x3 picaturi/nara, apoi, pina acum 2x3picaturi/nara.
Intrebarea ar fi urmatoarea :
1. Aceste picaturi de vitamina A dau dependenta, obisnuinta, iritare, etc ?
2. Cind ar trebui sa ma opresc mai pun ? Este un termen anume pentru tratament ? Se poate pune mai mult timp fara probleme ?
8 comentarii

in 3 saptamani ar trebui sacse refaca mucoasa nazala si sa nu mai fie nevoie de vit a.
faceti o pauza de 7_10 zile dupa 3 saptamani
faceti o pauza de 7_10 zile dupa 3 saptamani

Ideia care ma macina este daca are manifestari la intrerupere tratament, de dependenta ? Trebuie sa fac intrerupere treptat sau brutal ? Este posibil sa mi se infunde nasul la interupere tratament ?
Este recomandabil ca tratamentul cu vitamina A sa se faca pe mai multe perioade ?
Este recomandabil ca tratamentul cu vitamina A sa se faca pe mai multe perioade ?

nu. da. dependenta
daca citeai prospectul... intelegeai ca vit a., Nu desfunda nasul
doar e o solutie uleioasa care hidrateaza mucoasa
nu esre vazoconstrictor si nu desfunda nasul
daca citeai prospectul... intelegeai ca vit a., Nu desfunda nasul
doar e o solutie uleioasa care hidrateaza mucoasa
nu esre vazoconstrictor si nu desfunda nasul

Multumesc dl. doctor.
Am citit, recomandari de vitamina A, pentru senzatii de uscaciune, nas/gura, in anumite tipuri de rinite. Eu, dupa 2 h de la masa sau 4-5h dupa ora de culcare, imi apare senzatia de uscaciune. Tratamentul cu vitamina A este benefic in acest caz ?
Am citit, recomandari de vitamina A, pentru senzatii de uscaciune, nas/gura, in anumite tipuri de rinite. Eu, dupa 2 h de la masa sau 4-5h dupa ora de culcare, imi apare senzatia de uscaciune. Tratamentul cu vitamina A este benefic in acest caz ?

este recomandat un consult la gastrologie

Multumesc mult pentru raspunsuri si Sarbatori Pascale 2012 deosebite.

Buna ziua.Sunt insarcinata in 16 saptamani si acum 2 saptamani am fost diagnosticata cu otita pt care am facut tratament cu hidrocortizon 2 zile(mi-a dat 4 zile sa fac hidrocortizon dar mi-a fost frica sa msi fac din cauza sarcinii)si 7 zile cu epicef si am ramas parca cu urechea infundata.ieri am fost la un dr profesor si mi-a pus dg de otita setoasa si mi-a dat colargol 1%, si aerosoli cu vitamina A sol.si cu ser efedrinat 1%.eu am citit ca vitamina A nu este buna in sarcina???ce parere aveti???va multumesc.

nici Colargolul NU este bun insarcina
dar daca se face tratamnt doar local in nas..cate 1 pic la 8 ore... NU se absorb in corp si nu afecteaza copilul/
Citeste ce sa mai scri pe forum despre Otita seroasa
cauza poate fi in nas
dar poate fi si in gat..de la unreflux gastro-esofagian
asa ca atentie la mancare acra, citrice, otet, lamai. si absolut tot ce mancati inainte de culacare
dar daca se face tratamnt doar local in nas..cate 1 pic la 8 ore... NU se absorb in corp si nu afecteaza copilul/
Citeste ce sa mai scri pe forum despre Otita seroasa
cauza poate fi in nas
dar poate fi si in gat..de la unreflux gastro-esofagian
asa ca atentie la mancare acra, citrice, otet, lamai. si absolut tot ce mancati inainte de culacare

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cornete nazale marite... si operatie cu laserul
- 3Care este rolul cornetelor?
- 4Micsorare cornete nazale
- 4Rezectie de cornete nazale
- 4nara infundata
- 7nara infundata cand ma asezam in pozitia culcat
- 7am probleme cu nasul
- 8operatie cornete nazale cu radioestezie
- 6hipertrofie cornete nazale
- 7Mucoasa nazala uscata
- 4cornete nazale
- 1Operație cornete nazale
- 4Cornete nazale marite la copil
- 3Se merita sa fac operatia de subtiere a cornetelor?
- 5Turbinoplastie cu radiofrecventa - Cornete Hipertrofice
- 5Operatie cornete nazale
- 7Operație radiofrecventa cornete
- 1Diferenta intre interventia cu laser si interventia cu radiofrecventa
- 1Urechi infundate după operatie de cornete si deviatie sept
Mai multe informații despre: Vitamina A cornetele nazale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: