Va dog sa imi dati o parere - biopsie la prostata
Buna ziua. Fratele meu a facut o biopsie la prostata. Va rog din suflet sa imi explicati mai clar ce inseamna rezultatul urmator:
1.-capsula absenta. Adenocarcinom acinar cu grad moderat de diferentiere(pattern Gleason 3) ce ocupa 80%din aria de suprafata a punctiei.
2.-capsula prezenta. Mic fragment de tesut prostatic cu hiperplazie benigna de prostata.
3- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
4.- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
5.-capsula prezenta. Mic fragment de tesutprostatic cu adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern Gleason 3)
6.-capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern G 3) ce ocupa 50 % din suprafata punctiei
7.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
8.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
9.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata. Microfocar de adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern G 3)
10- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
11- capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(p.G.3) ce ocupa 40% din aria de suprafata a punctiei
12- capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr.moderat de dif.(p.G.3) ce ocupa 70% din aria de suprafata a punctiei
Dg.A.P.:adenocarcinom acinar cu grad moderat de diferentiere( pattern gleason 3). Hiperplazie benigna de prostata
Scor Gleason:=6(3+3);grad 1
M 8140/3
Va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse de vindecare sunt. Multumesc anticipat!
1.-capsula absenta. Adenocarcinom acinar cu grad moderat de diferentiere(pattern Gleason 3) ce ocupa 80%din aria de suprafata a punctiei.
2.-capsula prezenta. Mic fragment de tesut prostatic cu hiperplazie benigna de prostata.
3- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
4.- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
5.-capsula prezenta. Mic fragment de tesutprostatic cu adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern Gleason 3)
6.-capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern G 3) ce ocupa 50 % din suprafata punctiei
7.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
8.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
9.-capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata. Microfocar de adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(pattern G 3)
10- capsula prezenta. Hiperplazie benigna de prostata
11- capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr moderat de dif.(p.G.3) ce ocupa 40% din aria de suprafata a punctiei
12- capsula prezenta. Adenocarcinom acinar cu gr.moderat de dif.(p.G.3) ce ocupa 70% din aria de suprafata a punctiei
Dg.A.P.:adenocarcinom acinar cu grad moderat de diferentiere( pattern gleason 3). Hiperplazie benigna de prostata
Scor Gleason:=6(3+3);grad 1
M 8140/3
Va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse de vindecare sunt. Multumesc anticipat!
1 comentarii
Bună seara,
Scuze de răspunsul cu întârziere, nu știu dacă vă mai interesează.
Rezultatul indică o tumoră de prostată, pe un fond de hiperplazie de prostată.
Pentru un scor Gleason 6, supraviețuirea este foarte bună. În general, tumorile de prostată au o evoluție lentă.
De obicei tratamentul este chirurgical.
Multă sănătate!
Scuze de răspunsul cu întârziere, nu știu dacă vă mai interesează.
Rezultatul indică o tumoră de prostată, pe un fond de hiperplazie de prostată.
Pentru un scor Gleason 6, supraviețuirea este foarte bună. În general, tumorile de prostată au o evoluție lentă.
De obicei tratamentul este chirurgical.
Multă sănătate!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 8Urina deschisa la culoare
- 2Nu tin deloc urina
- 0Un chist mic pe partea stingă la rinichi
- 1Urinare frecventa dar fara simptome
- 3Rezultat analiza sange si urina, Femeie 66 de ani
- 2Rezecția vezicii urinare
- 3Rezecția vezcii urinare ( Scoaterea vezicii urinare afară )
- 1Klebsiela
- 1Formatiune rinichiul drept
- 2Urinare extrem de frecventa (non-stop)
Mai multe informații despre: biopsia de prostata biopsia prostatei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: