Va rog ajutor, sunt disperat - dureri si balonare in partea stanga abdominala si sa ragai incontinuu

11-09-2021
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
De 5 saptamani am inceput sa am dureri si balonare in partea stanga abdominala si sa ragai incontinuu. Pentru primele 10 zile durerile si balonarea din parta stanga se mafinestau pentru o zi si doua zile dispareau, ciclul asta repetandu-se pentru vreo 10 zile( o zi da, doua zile nu), dar in ultimile 4 saptamani durerile nu au mai disparut, le am in fiecare zi, la fel si ragaielile. Durerea se intampla in mare parte a timpului in partea drapta de jos a abdomenului, dar uneori simt dureri chiar si in spate jos, spate sus sau piept... dar cel mai mult ma doare in partea dreapta de jos a abdomenului. Durerea este una surda, se simte si un fel de balonare/presiune in partea dreapta de jos a abdomenului. Acum 10 zile am fost la gastrolog si mi-a facut facut o ecografie... nu a gasit nimic rau la ecograf. Am facut si niste analize de sange care au iesit bune. Situatia mea insa nu s-a imbunatatit desi tin regim total ca la carte de 4 saptamani, De asemenea daca ma las in fata/ ma aplec cu burta in fata se duce marea majoritate din durere. Nu sunt constipat ( fac din 3 in 3 zile, la fel cum am facut toata viata). Am 28 de ani, sex masculin. Toate simptomele astea par sa fie legate de cancer pentru ca lipsesc alte simptome care are trebui sa existe daca aveam altceva mai usor ca IBS sau diverticulita. Va multumesc din suflet.
11 comentarii
1
12-09-2021, ora 00:19
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Bună ziua. In primul rând, v-as recomanda cu căldură sa NU va mai documentați din diverse surse, ajungând la concluzia că aveți cancer. Nu există nici o bază medicală din ceea ce ați scris că aveți cancer.
Referitor la simptomele pe care le relatați, există o sumedenie de alte afecțiuni care le pot explica. Va recomand in primul rând să consultați un medic care sa vă facă o anamneză, examen clinic general pe aparate și sisteme apoi alte investigații. Internist / gastroenterolog / chirurg. In ordinea asta...
0
12-09-2021, ora 01:22
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Va multumesc din suflet pentru raspuns domnule doctor. Ce ma nelinisteste este faptul ca in majoritatea articolelor despre cancer pancreatic se spune ca daca te apleci/las in fata sau te faci colac se amelioreaza durerile. Din toate articolele pe care le-am citit la toate celelalte afectiuni abdominale este exact invers, incepe sa te doare si mai tare daca te apleci/lasi in fata sau te faci colac. Este posibil ca altceva in afara de cancer pancreatic si pancreatita sa isi reduca din durere dramatic cand te faci colac/te apleci spre fata? Va multumesc din suflet.
1
12-09-2021, ora 10:15
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu mai consuma o perioada mai lunga ciorbe, supe , fructe, legume cam tot ce fermenteaza , ia de 3 ori pe zi carbune medicinal si ai sa vezi o shimbare radicala.
0
12-09-2021, ora 10:35
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Tin sa mentionez ca am scris gresit, durerea nu este in partea dreapta de jos a abdomenului, ci in partea stanga de jos. Este o durere surda, cu ceva presiune si balonare. Dar asa cum am mentionat 70% din timp durereea este localizata in partea stanga de jos a abdomenului, restul 30% din timp este in spate jos, spate sus, abdomen stanga superior si uneori piept. Ragai de peste 100 de ori pe zi, ragai cand stau in picioare, pe scaun sau chiar si in pat. De fiecare data ragai de cateva ori cand ma ridic din pat sau cand beau apa. Dupa ce mananc ragaitul se manifesta cel mai mult, dar nu tine doar de mancare, ragai incredibil de mult chiar daca nu am mancat nimic.
1
12-09-2021, ora 12:47
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Puteți consulta un gastroenterolog din nou. Senzație de arsură in piept aveți după mâncare (acid)? Consult gastroenterologie (determinarea PH-ului gastric +- gastroscopie).
0
12-09-2021, ora 15:21
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Dupa masa nu am acid. Din contra, am vazut ca de doua ori pe saptamana cand sunt nemancat imi vine putin acid pana in gat. De aseara au inceput sa ma junghie si picioarele. Ce nu inteleg deloc este faptul ca scaunul este la fel ca inainte, aici ma deruteaza, daca ar fi colon iritabil ar trebui sa am cel putin din cand in cand constipatie sau diaree. M-am programat la un alt domn doctor gastroenterolog, dar am gasit doar pentru joi si pana atunci chiar sunt demoralizat. La hemograma totul a iesti bine, mai putin largimea distributiei trombocitare si volumul trombocitar mediu care au iesit acum doua saptamani putin marite, iar cand le-am repetat peste 8 zile sau marit si mai mult, de exemplu la prima recoltare de acum 2 saptamani Volumul trombocitar mediu a iesit 13.2 FL (7.4-13) si largimea distributiei trombocitare a iesit 18.1 fl (8-.16.5) dar cand le-am repetat dupa 8 zile ele au crescut si mai mult, largimea distributiei trombocitare urcand de la 18.1 pana la 22.7 in doar 8 zile. Restul au iesit tot bune

Va multumesc din totul sufletul pentru mesaje, imi sunt de mare ajutor, sunt speriat rau de tot... faptul ca 60-70% din timp durerea este in stanga jos in abdomen si restul de 30%-40% din timp am dureri in multe alte pariti ma chiar sperie... mai ales ca in ultimile zile au inceput durerile de piept si spate superior sa devine tot mai dese, acum au aparut si durerile in picioare. Durerile nu sunt mari, dar mi-e frica de ce pot ascunde. Ultima intrebare, se poate sa am IBS chiar daca scaunele sunt normale si simptomele sunt prezente zi de zi pentru mai bine de o luna? Va multumesc din nou.
0
13-09-2021, ora 13:27
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
La tine totul e din cauza modului de alimentatie, bagi in tine de toate fara sa ti cont de o regula.
1
13-09-2021, ora 14:22
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
1. Nu va mai documentati pe Internet, nu cunoasteti sursele `bune` ca sa zic asa. Consultati un medic dupa cum v-am recomandat mai sus.
0
13-09-2021, ora 23:58
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Va multumesc. Pana joi cand ajung la doctor, puteti sa imi spuneti ce relevanta are faptul ca durerea din stanga ma lasa daca ma aplec in fata ?
1
14-09-2021, ora 00:40
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
S-ar putea sa nu aiba relevanta. Marea majoritate a durerilor cauzate de un organ / sistem au o anumita pozitie antalgica (o pozitie in care nu doare / nu doare atat de tare). Sau durerea poate avea la baza de fapt o componenta musculara iar aplecarea in fata doar sa relaxeze musculatura respectiva rezultand in atenuarea / disparitia temporara a durerii. Ipoteze sunt multe, cert este ca e nevoie de un consult amanuntit urmat de investigatii paraclinice / imagistice.
0
22-09-2021, ora 18:39
Andrei_help2
Nu este medic/terapeut
Andrei_help2
Va multumesc, domnule doctor. Am fost la un alt domn doctor de gastro. Mi-a facut o ecografie si o anamneză. M-a diagnosticat cu colon iritabil. Insa am uitat sa intreb ceva care inca ma framanta: Este posibil ca durerea sa cedeze cand te lasi in fata chiar daca nu este legata de pancreas sau musculatura? Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: