Va rog, un raspuns!!!

23-08-2011
OtiliaT
Nu este medic/terapeut
OtiliaT
Iau anticonceptionale Karissa de aproximativ 3 ani si jumatate, facand pauzele de 1, 2 luni la un an.
Samabata seara, pe data de 20.08, am uitat sa iau pastila si pentru ca nu m-am incadrat in cele 12 ore, am sarit peste ea si am luat pastila duminica seara, pe data de 21.08.2011.
Problema e ca luni dimineata mi-a aparut o sangerare, care nu pare a fi spoting (mentionez ca mai demult mi s-a mai intamplat sa uit o pastila si sa procedez ca acum si ulterior, pana am terminat blister-ul, mi-a aparut posting). Acum, dupa-amiaza, se pare ca aceasta sangerare a incetat.
Ce parere aveti? Ar trebui sa continui cu blister-ul? Sau mai bine sa renunt? Ce ar putea insemna aceasta sangerare? E ceva ingrijorator?
3 comentarii
0
23-08-2011, ora 19:32
OtiliaT
Nu este medic/terapeut
OtiliaT
De fapt, sangerarea nu s-a terminat, ci chiar a devenit mai abundenta..
0
23-08-2011, ora 22:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sangerarea apare la oprirea anticonceptionalelor. De aceea se recomanda sa se ia 21 de zile, apoi sa nu se ia 7 zile: pentru ca sa apara sangerarea si sa aiba impresia femeile ca au ciclu.

Daca, sa presupunem, ati lua continuu timp de 100 de zile si nu ati mai lua in a 101 zi, atunci va aparea sangerarea.

In cazul dv, cel mai bine acum ar fi sa continuati sa luati restul pilulelor ramase si sa luati in continuare un blister fara a face pauza obisnuita de 7 zile. Este de asteptat ca sangerarea sa se opreasca dupa cateva zile. Daca nu se opreste, faceti 2 fiole odata de vitamina K, intramuscular. Repetati a doua zi.
0
23-08-2011, ora 22:13
OtiliaT
Nu este medic/terapeut
OtiliaT
Multumesc pentru raspuns!
Am uitat sa mentionez ca ultima menstruatie am avut-o pe data de 11.08.2011 si noul blister l-am inceput de pe data de 15.08.2011 si de obicei mestruatia apare joia, pilulile terminandu-le duminica.
Totusi, ma intreb, aceste sangerari nu ar putea reprezenta si dereglari hormonale?
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul