valori amilaza

06-04-2014
flavius.
Nu este medic/terapeut
flavius.
Buna ziua. Acum 3 saptamani am fost la un laborator si mi-am facut printre cateva analize si amilaza care mi-a iesit 71 cu valori intre 28 - 100 U/L. Dupa 2 saptamani mi-am facut mai multe analize cum ar fi hemoleucograma completa, vsh, biochimia, proteina c reactiva si analize de urina la un alt laborator, unde majoritatea au iesit bune, mai putin mpv 7.1 din 7.2 - 9.0 micro m.cub, monocitele 0.2 din 0.3 - 0.8 mii/mmc si AMILAZA care mi-a iesit 101, 5 acest laborator avand valoarea 86 U/l. Va rog sa-mi spuneti care sunt valorile corecte ale amilazei si daca aceasta analiza a amilazei, ma refer la cea crescuta de 101, 5, poate fi crescuta din cauza consumului de alcool si a unei mese mai bogate, deoarece cu 32 ore inainte de recoltarea probelor am fost la o onomastica unde am consumat aproximativ 1, 5 L vin rosu de butuc si diferite produse specifice unei aniversari. Mentionez ca nu sunt un consumator frecvent de alcool, ci doar ocazional. Daca este necesar va pot da si alte analize. Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
17-04-2014, ora 20:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Amilaza poate creste in foarte multe situatii, printre care si ingestia
acuta de alcool sau intoxicatia alcoolica.
Valorile normale depind de fiecare laborator in parte.
Cu stima:

dr Petre Muresan
0
19-04-2014, ora 17:15
flavius.
Nu este medic/terapeut
flavius.
Va multumesc pentru raspuns.
0
19-04-2014, ora 19:35
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Vă recomand să repetaţi analiza pentru a vedea dacă este mărită în continuare. Dacă este mărită, sunt necesare analize suplimentare.
Cu stima
Dr Petre Muresan
0
24-04-2014, ora 12:46
catalina86
Nu este medic/terapeut
catalina86
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare la analize.
Am 27 de ani si unele valori au iesit sub limita normala.
Acid uric - 2.39 mg/dl val de referinta 2.5-6.8
La examenul complet de urina mi-a iesit la Proteine valoarea 10 in chenar,
iar la hemoleucograma:
LEUCOCITE - 4.50 val de ref 4.0 - 10.0
Numar Hematii - 3.89 val de ref 3.80 - 5.80
HEMOGLOBINA (HGB) - 10.10 val de referinta intre 12.0-15.0
HEMATOCRIT (HCT) - 32.80 val de ref 35.0-47.0
Volum mediu eritrocitar(MCV) - 84.00 val de ref 80.0 - 100.0
Continut mediu eritrocitar in Hb (MCH)- 25.9 val de ref 27.0 - 34.0
Conc medie eritrocitara in Hb (MCHC)- 30.7 val de ref 32.0 - 36.0
Distributia trombocitara (PDW)- 10.30 val de ref 11.0-18.0

Credeti ca am motive mari de ingrijorare?
Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?
Multumesc anticipat!
0
23-02-2015, ora 08:50
madalina ghe
Nu este medic/terapeut
madalina ghe
Buna ziua mi-am facut analizele si toate au iesit bine ficat fiere etc numai amilaza s iesit 200 lipaza a iesit bine ecograful bine a spus ca nu se vede nimic.nu stiu ce sa fac imi este teama sa ju am pancreatita pt ca le-am repetat de 3 ori si la fel 180-200 amilaza.ce n sfatuiti sa mai imi fac si alte analize cym ar fi ct-cu substanta d contras.care esre valoarea normala a amilazei????o zi buna ast rasp cat mai repede vva rogg sunt foarte speriata
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Amilaze

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amilaze
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.