Valori glicemie anormale?
Sotul meu are diabet gr II cu tratament siofor 1000 1/zi si suplimentul Diabetico forte 1/zi.
El este operat de triplu by pass in septembrie 2015 ocazie cu care a fost diagnosticat cu diabet II
Glicemia masurata cu glucometru dimineata variaza : 114, 117, 126. Curios este insa ca la 2 ore dupa masa glicemia scade la 100, 107. Este ceva in neregula cu tratamentul? Stim ca normal este ca la o ora si jumatate- doua ore dupa masa glicemia sa fie mai mare.
Ultima analiza glicozilata a fost 6, 1
El este operat de triplu by pass in septembrie 2015 ocazie cu care a fost diagnosticat cu diabet II
Glicemia masurata cu glucometru dimineata variaza : 114, 117, 126. Curios este insa ca la 2 ore dupa masa glicemia scade la 100, 107. Este ceva in neregula cu tratamentul? Stim ca normal este ca la o ora si jumatate- doua ore dupa masa glicemia sa fie mai mare.
Ultima analiza glicozilata a fost 6, 1
7 comentarii
Va salut!
Am 40 de ani, 1.87 înălțime, greutate de 99kg.
În urma analizelor anuale am descoperit că glicemia este de 134.Mai mult trigliceridele 480, colesterolul 231 și TGP 51.A doua zi am făcut o hemoglobina glicata și a ieșit 6, 7.Am părinții diabetici iar eu am făcut excese de mâncare nesănătoasă și alcool mai ales în ultima perioadă.
Credeți că am diabet sau este posibil în urma unui regim alimentar și sport sa revin la normalitate?
O glicemie provocata este necesara sau este clar diagnosticul?
Va mulțumesc anticipat!
Am 40 de ani, 1.87 înălțime, greutate de 99kg.
În urma analizelor anuale am descoperit că glicemia este de 134.Mai mult trigliceridele 480, colesterolul 231 și TGP 51.A doua zi am făcut o hemoglobina glicata și a ieșit 6, 7.Am părinții diabetici iar eu am făcut excese de mâncare nesănătoasă și alcool mai ales în ultima perioadă.
Credeți că am diabet sau este posibil în urma unui regim alimentar și sport sa revin la normalitate?
O glicemie provocata este necesara sau este clar diagnosticul?
Va mulțumesc anticipat!
@Amarazeanu Marius
Dacă analizele au fost făcut la ore bune de la ultima masă, 134 ar putea însemna diabet sau prediabet, iar valoarea de 6.7% la hemoglobina glicată reprezintă diabet.
În cazul prediabetului, care este o etapă reversibilă, poți readuce glicemia între limitele normale schimbând stilul de viață: mâncat alimente sănătoase și în cantități normale, renunțarea la alcool, la fumat (dacă e cazul), exerciții fizice în fiecare zi și evitarea stresului pe cât posibil.
Pentru stabilirea diagnosticului de diabet sau prediabet sunt necesare efectuarea analizelor la sânge în mai multe rânduri, în zile diferite, pe nemâncate.
Recomand să-ți schimbi imediat stilul de viață și să iei legătura cât mai repede posibil cu un diabetolog pentru mai multe investigații și îndrumări!
Dacă analizele au fost făcut la ore bune de la ultima masă, 134 ar putea însemna diabet sau prediabet, iar valoarea de 6.7% la hemoglobina glicată reprezintă diabet.
În cazul prediabetului, care este o etapă reversibilă, poți readuce glicemia între limitele normale schimbând stilul de viață: mâncat alimente sănătoase și în cantități normale, renunțarea la alcool, la fumat (dacă e cazul), exerciții fizice în fiecare zi și evitarea stresului pe cât posibil.
Pentru stabilirea diagnosticului de diabet sau prediabet sunt necesare efectuarea analizelor la sânge în mai multe rânduri, în zile diferite, pe nemâncate.
Recomand să-ți schimbi imediat stilul de viață și să iei legătura cât mai repede posibil cu un diabetolog pentru mai multe investigații și îndrumări!
Va multumesc de raspuns!
Dupa 3 saptamani de regim drastic(fara pic de grasimi si zahar ci doar cu legume si fructe)in care am slabit si circa 11kg am cumparat un glucometru si la 5 ore dupa masa am luat glicemia si a iesit 91.
Ce credeti despre asta?
Dupa 3 saptamani de regim drastic(fara pic de grasimi si zahar ci doar cu legume si fructe)in care am slabit si circa 11kg am cumparat un glucometru si la 5 ore dupa masa am luat glicemia si a iesit 91.
Ce credeti despre asta?
E o valoare normală, deci posibil să fi fost în etapa de prediabet. (ÎNSĂ NUMAI MEDICUL PUNE DIAGNOSTIC!) Bănuiesc că regimul a fost recomandat de medic? Continuă regimul și ține cont și de lucrurile pe care le-am spus în comentariul anterior și prezintă-te iar peste o lună la cabinet.
Am fost la doctor cu noile analize si anume hemoglobina glicata care a scazut la 6.10(dupa o luna de regim), celelate analize sunt perfecte, eu am ajuns la 84 kg si ma simt excelent.
Am uitat sa specific data trecuta ca am facut si un test de toleranta la glucoza cu urmatoarele rezultate:glicemia pe nemancate 112, la o ora 227 si la doua ore 148.Doctorul nu m a lamurit cu ceva aspecte si anume:
1.Acele glicemii marii de la inceput sunt rezultatul exceselor de mancare si bautura sau este prediabet /diabet?
2.Daca am prediabet si in urma regimului am ajuns la aceste analize perfecte o sa fac in timp diabet?
3.In caz de prediabet ma pot vindeca si manca /bea normal fara excese?
Mentionez ca ultima vizita la doctor a fost mult mai superficiala probabil pe fondul analizelor foarte bune.
Multumesc!
Am uitat sa specific data trecuta ca am facut si un test de toleranta la glucoza cu urmatoarele rezultate:glicemia pe nemancate 112, la o ora 227 si la doua ore 148.Doctorul nu m a lamurit cu ceva aspecte si anume:
1.Acele glicemii marii de la inceput sunt rezultatul exceselor de mancare si bautura sau este prediabet /diabet?
2.Daca am prediabet si in urma regimului am ajuns la aceste analize perfecte o sa fac in timp diabet?
3.In caz de prediabet ma pot vindeca si manca /bea normal fara excese?
Mentionez ca ultima vizita la doctor a fost mult mai superficiala probabil pe fondul analizelor foarte bune.
Multumesc!
buna ziua. am fost diagnsticat cu diabet dpa doua glicemii in zile diferite de 190. Am fost inscris la un medic diabetlog care mi-a recomandat sa tin un regim alimentar si tratamentul de rigoare pe care inca nu l-am luat.
Dupa o saptamana de regim dimineaa la prima ora am glicemie 145, ceea ce ma bulerseaza este fapul ca seara inainte de culcare am glicemie 100 si nu inteleg cum ajunge sa fie 145 dupa 6 ore de somn !!!
Dupa o saptamana de regim dimineaa la prima ora am glicemie 145, ceea ce ma bulerseaza este fapul ca seara inainte de culcare am glicemie 100 si nu inteleg cum ajunge sa fie 145 dupa 6 ore de somn !!!
Pai ajunge la 145, ca baga ficatu zahar in sange si pancreasu tau nu poate da insulina necesara, deci chiar daca nu mananci. 100 ai seara poate dupa multe ore de nemancare poate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Oferta glucometre
- 12analize cu semnul intrebarii... PDW, MPV si pH urina
- 3glicemia 137 = diabet?
- 20interpretare analize-ajutor!
- 46glicemie normala, corpi cetonici pozitivi... Ajutati-ma!
- 4glicemia si trigliceride mari
- 10cortizol marit
- 7Glicemie oscilanta? Uneori am ameteli ocazionale, transpiratii, tremuraturi, maini si picioare reci
- 6anxietatea, lesin, glicemie scazuta, teama
- 8buletin de analize pH 8.5la copil de 3 anii si 4luni
- 5interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- 2Suspect diabet!
- 0Glicemie foarte mare
- 1hipoglicemie
- 10anxietate, depresie, glicemie
- 3Aparat glicemie
- 5Diabet?
- 3Diabet tip 2
- 4Glicemie mare inseamna automat diabet ?
Mai multe informații despre: glicemia testarea glicemiei diabetul tip 2
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: