varicela
Am o mare problema in clasa la mine toti copii au vaticela ce sanse sunt ca sa iau si eu si ce simtome sunt
1 comentarii
Daca tu ai facut varicela cand erai mai mica, s-au format anticorpi care te protejeaza de o noua infectie; ca sa stim sigur ca ai facut candva varicela, ar trebui sa faci o dozare a anticorpilor Ig G anti VZV( virus varicelo-zosterian); anticorpii Ig M anti VZV denota infectie recenta;
Varicela se transmite prin contact direct cu bolnavii sau prin picaturile lui Pflugge( tusit, stranut, vorbit)
Incubatia este de 2 saptamani.Dupa acest interval, apare febra, cefalee( care dureaza 2-3 zile), si apoi o eruptie progresiva la nivelul intregului corp, inclusiv la nivelul fetei, initial sub forma de macule rosii( pete), care se transforma in papule( bubite proeminente), si mai departe, in vezicule pruriginoase( se insotesc de senzatia de mancarime), ca picaturile de roua; Stadiul eruptiv dureaza 7-10 zile;Veziculele se usuca treptat si se formeaza cruste, dupa caderea carora ramane o pigmentatie usoara, trecatoare; este posibil ca veziculele sa se suprainfecteze; evolutia bolii, in cele mai multe cazuri este catre vindecare;
Varicela se transmite prin contact direct cu bolnavii sau prin picaturile lui Pflugge( tusit, stranut, vorbit)
Incubatia este de 2 saptamani.Dupa acest interval, apare febra, cefalee( care dureaza 2-3 zile), si apoi o eruptie progresiva la nivelul intregului corp, inclusiv la nivelul fetei, initial sub forma de macule rosii( pete), care se transforma in papule( bubite proeminente), si mai departe, in vezicule pruriginoase( se insotesc de senzatia de mancarime), ca picaturile de roua; Stadiul eruptiv dureaza 7-10 zile;Veziculele se usuca treptat si se formeaza cruste, dupa caderea carora ramane o pigmentatie usoara, trecatoare; este posibil ca veziculele sa se suprainfecteze; evolutia bolii, in cele mai multe cazuri este catre vindecare;
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Bubite rosi pe penis.
- 1Pete umflate pe pometi
- 1Niste fisuri pe fata linga nas
- 2Daca am o problema la unghie
- 2Psoriazis ?? sau ce seamana ms
- 1Cum scapi de demodex
- 0După 6 ani de Psoriazis și zeci de tuburi de cortizon topic
- 1Hidrosadenita sau ganglioni limfatici inflamati din cauza parazitozei
- 2Umflături pe fese
- 4Alopecie areata dupa un an de la debut