vdrl, hidramnios in sarcina

24-11-2008
tevua
Nu este medic/terapeut
tevua
va rog din suflet sa ma ajuati daca se poate cu un sfat.
Acum 2 ani am facut analize de angajare si mi-a iesit vdrl-ul pozitiv la unele lab iar la altele negativ, la fel si sotului meu. In cele din urma dr. dermatolog ne-a spus ca boala are o vechime de 6-8 saptamani, perioada ce corespundea cu internarea in spital cu copilul meu, in varsta atunci de 2 ani. Am facut tratamet cu ospen si 3 injectii de moldamin 1.2 mil, la interval de o saptamana. cert este faptul ca nici eu nici sotu meu nu am avut contact cu alte persoane si NICI UN FEL DE SIMPTOME.
Acum sunt insarcinata in 24 de saptamani iar l;a testarea de 15 sapt. mi-a iesit VDRL pozitiv, fara insa sa mi se spuna cantitativ. Am facut tratament cu ampicilina o sapt urmat de cate 2 flacoane de moldamin 1.2 mil, 2 saptamani.
Acum dr care imi urmaresete sarcina mi-a spus ca am exces de lichid amniotic. Poate avea vreo legatura cu sifilisul, se poate sa fi infectat copilul, chiar dupa atata tratament ?
Sincer sunt disperata si ma gandesc sa reiau moldaminul pt inca trei sapt 2 x1.2 mil, dar in acelasi timp mi-e teama sa nu fie toxic pt copil.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. multumesc.
4 comentarii
0
30-11-2008, ora 03:45
@@@@@
Nu este medic/terapeut
@@@@@
nu vreau sa te speri dar si ei am patit ceva asemanator acum 5 ani.am ramas gravida si abea in 5 luni am aflat ca atat eu cat si sotul meu avem sifilis.iti dai seama ca am consultat nenumarati doctori si fiecare cu opinia lui am fost la prestigiosi profesori dermatologi cei mai buni ginecologi si cu toate ca au fiind alergica la penicilina a trebuit sa urmez un tratament cu eritromicina si abea mi-a trecut f greu ei totusi imi spuneau sa pastrez copilul.au fost niste momente groaznice dar tu ca mama vei simti ce trebuie sa faci.ma faceau criminala imi spuneau ca vreau sa imi omor copilul ca sunt o criminala si asa din doctor in doctor nimeni nu vroia sa imi scrie bilet de trimitere pt avort in deuarece nu imi facea nici un ginecolog asa de capul lui pt ca era crima, sarcina fiind avansata.intr-un final can am siimtit ca nu mai pot si ca copilul meu nu este bine, burta era prea mica chear daca eu sunt mai slaba de felul meu totusi burta era prea mica si m-am dus la unul din dermatologi care m-a facut criminala si i-am spus ca daca nu imi scrie bilet de recomandare pt nastere spontana, voi chema televiziunea si il voi obliga sa imi semneze ca copilul meu nu va avea urmari in urma boli mele si se va naste sanatos.f greu si asa mi-a dat hartia de care aveam nevoie si am facut nastere spontana la un spital.copilul meu avea la aprope de sarcina 300g, restul era apa si placenta, nu am vrut sa il vad dar am aflat ca era un monstru.sfatul meu este sa faci si tu nastere spontana pana nu este prea tarziu.nu ai dreptul sa il chinui si sa il nasti daca sti ca se va chinui toiata viata si iti va reprosa asta mereu.o sa sufer f mult dar nu il fa si pe el sa sufere!imi pare f rau pt tine si stiu cum te simti acum.
0
29-03-2009, ora 19:38
deea85
Nu este medic/terapeut
deea85
buna.eu sunt curioasa care a fost evolutia sarcinii.in mod normal dupa tratament nu ar fi trebiut sa fie bebelusl bolnav.cum este? este bine?
0
31-03-2009, ora 10:42
despinis
Nu este medic/terapeut
despinis
Si eu am avut o problema asemanatoare dar inainte de a intra i luna a patra de sarcina am urmat un tratament injectabil cu retarpen si nu au fost probleme. La nastere copilul a avut proteina C reactiva mare si TPHA pozitiv VDRL negativ, am stat 10 zile cu el in maternitate pentru a urma tratament cu antibiotic si totul a fost ok. Nici in ziua de azi nu am aflat de unde m-am ales cu aceasta boala nenorocita, mai ales ca sotul este negativ iar eu nu am avut contact sexual cu alte persoane in afara de el, daca ar fi fost asa as fi recunoscut si mi-as fi asumat intreaga vina. Nu as fi riscat prin a pune in pericol viata bebelusului meu care este cel mai de pret pentru mine pe aceasta lume.
Eu il recomand cu toata caldura pe dl.profesor Muresan Dumitru de la spitalul Scarlat Loghin din Buc. cu tratamentul dansului am reusit sa duc sarcina la sfarsit fara probleme.
0
08-10-2009, ora 20:21
georgeta@
Nu este medic/terapeut
georgeta@
buna sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamani.am facut rpr si mi-a iesit negativ.am facut acu VDRL SI TPHA CARE MI-AU IESIT VDRL:1/1 + SI TPHA:1/20 POZITIV +.NU mai stiu ce sa fac copilul e bine din ecografiile morfologice dar nu stiu unde sa merg pt schema de tratament.si doctorul meu ginecolog mi-a zis ca nu voi putea naste in spitalul respectiv daca nu ma tratez.va rog sa ma ajutati.un doctor cumsecade.multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns