veruca, foliculita??

20-02-2007
andreiando
Nu este medic/terapeut
andreiando
Bună, mi-a apărut intai un coş in varful capului, apoi s-a extins, acum e de diametul de 10 centimetri. Se tot extinde şi apar alte coşuri noi, care cresc şi ele, şi se umflă. La două zile după ce mă spăl pe cap se exfoliază, fac o crustă albă. Sunt ca o eczemă care nu mai trece. Dermatologul spunea că e verucă sau foliculită. Sunt destul de speriat: nu ştiu ce sunt şi cum trec... intre timp ele cresc in dimensiune şi se inmulţesc. intii sunt ca un coş simplu, apoi par să se usuce, dar fac crustă şi se intind. Au apărut şi pe frunte. Ce mă pot face?
18 comentarii
0
21-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu pot sa-mi dau seama cum un dermatolog poate pune un asemenea diagnostic: veruca sau foliculita! Te-a examinat sau ati vorbit la telefon sau pe mail? Zona din jurul leziunilor este rosie ? Te mananca pielea? Te doare? Cati ani ai? Parul din leziune cade?
0
21-02-2007, ora 00:00
andreiando
Nu este medic/terapeut
andreiando
Multumesc frumos pentru promptitudinea răspunsului. Medicul m-a examinat. Am plătit 200 de mii de lei pentru consultaţie. Se numeşte Baba, este din Arad. Zona din jurul leziunii nu e roşie - leziunea e roşie. Pielea nu mă mănancă, nici nu mă doare. Sunt nişte escrescenţe, care se exfoliază la două zile după ce mă spăl pe cap, şi tot cresc in dimensiune. Se intind şi ca suprafaţă, ies şi in relief. Am 31 de ani, iar părul din leziune nu cade. M-am gandit la cancer de piele sau psoriazis, medicul mi-a prescris Smooderm cremă şi Asorian solutie. Mi-a spus să mă spăl cu Nizoral. Leziunea are şi un miros specific, de sebum, uşor inţepător. Cand mă spăl pe cap sau smulg crusta, simt că iese un lichid, dar nu e sange. Crusta se desprinde foarte usor, cu unghia. La leziunile noi care apar, parcă pocneşte pielea şi ies aceste "cosuri" de sub ea. Ce credeti că poate fi?
0
22-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu pot sa-ti spun cu exactitate ce sunt aceste "cosuri", dar banuiesc ca sunt in legatura cu o dermatita seboreica. Eu ti-as recomanda urmatorul tratament:
Aplica seara pe crustele formate Diprogenta sau Belogenta UNGUENT, in strat gros si lasa-l aproximativ doua ore, pana se inmoaie bine crusta. Apoi fa o baie si spala-te cu un sampon care se numeste Kertyol - Ducray, inercand sa masezi bine pielea capului cu spuma de la sampon si sa indepartezi crustele formate. Dupa baie, aplica tot Diprogenta sau Belogenta, dar CREMA, mai ales pe ranile ramase dupa indepartarea crustelor. Dimineata, aplica numai Diprogenta sau Belogenta crema si maseaza sa intre in piele. Fa tratamentul asta cateva zile, pana se vindeca pielea si apoi mai cauta-ma pentru alte sfaturi. Succes!
0
22-02-2007, ora 00:00
andreiando
Nu este medic/terapeut
andreiando
multumesc frumos. incerc tratamentul si va contactez mai tarziu!
0
09-09-2008, ora 00:00
m07
Nu este medic/terapeut
m07
pt dl dr mihalache:va rog sa ma ajutati.mi-au iesit la nivelul scalpului cosuri dureroase cu puroi in interior.ma spal zilnic pe cap.am tenul mai gras.am 28 ani.si pe fata au aprut cosuri.mari dureroase, rosi.desi nu ami sunt adolescent mi-au aprut cosuri.ce ma necajeste :cosurile de pe scalp care au trecut s-au cicatrizat.a rams semn.si in locul rspectiv nu ami am par.am goluri de par.parca as fii ciuruit.am fost al un medic dr din bucuresti
privat cabinetul.si dupa o consulattie de circa 7 min.diagnostic alopecie.dar din ce am citit eu nua re legatura alopecia cu ce am eu.cred ca nu a dat importanta si a scrisa iurea.mi-a recomandat sa fac imjectii cu diprohos, dar am refuzat.mi a mai dat unguent dermovate si un preparat cua lcool si nu mai inteleg ce scrie pe reteta.azi am fost am dr.dar o sa mai merg si al altii.sunt disperat.mi-a mai zis ca este pe sistem nervos.are legatura?
ce imi recomandati?
unde sa ami merg?
ce sa fac?
ce tratament?
ce analize?
mentionez nu am afcut niciodata analize.nici macar acum.cred ca trebuia in primul rand sa imi faca analizele.va rog sa ma ajutati.multumesc.
0
09-09-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mergeti la Clinica Dermatologica de la Spitalul Colentina din Bucuresti, Dr. Olsavszky Rozalia.
0
09-02-2009, ora 15:14
adrian32
Nu este medic/terapeut
adrian32
Buna ziua..am o problema de vreo 2 ani..mi se exfoliaza pielea scalpului...am urmat tratament ci Vicchy sampon..dar nu are rezultate decat pe moment, daca 3 4 zile nu ma spal cu el pe cap iar revin cojitele si mancarimile imposibile...astazi m am ras in cap si as vrea sa incerc un unguent..ce imi recomendati ca sa scap o data pt totdeauna de aceasta problema?
0
12-02-2009, ora 22:13
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Din pacate nu cunosc un medicament miraculos care sa va vindece "pentru totdeauna" !
0
30-04-2009, ora 10:20
flyforever
Nu este medic/terapeut
flyforever
Buna ziua!
Din ianuarie (aproximativ) am observat o rarire a parului in zona tamplei, insotita de mancarime si iritare usoara. Apoi, de ma bine de o luna, parul meu s-a rarit(considerabil) si pe scalp apar mici cosuri as spune plus mancarime. As vrea sa imi spuneti un remediu daca este posibil(unul mai aproape de naturist ar fi ideal).
0
30-04-2009, ora 22:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu cunosc remedii naturiste, insa poate va sfatuieste cineva care a urmat un astfel de tratament!
0
19-01-2010, ora 12:58
zapacitaa
Nu este medic/terapeut
zapacitaa
Buna ziua,
Prietenul meu are constant cosuri in cap cu puroi, care dupa ce se usuca fac numai coji. El spune ca a fost pe la tot felul de doctori si ca nu au ce sa-i faca, ca este transmis genetic de la mama sa. Inclusiv s-a ras in cap in ideea ca va scapa de ele, dar nu s-a vazut nicio imbunatatire. Chiar nu exista un sampon pentru asa ceva sau o crema ??? Multumesc mult.
0
23-01-2010, ora 19:10
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Din ce localitate sunteti ?
0
25-01-2010, ora 10:07
zapacitaa
Nu este medic/terapeut
zapacitaa
din Bucuresti
0
29-01-2010, ora 14:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Intrebati Google datele de contact ale doamnei dr. Olsavszky Rozalia.
0
17-03-2010, ora 12:57
daniela aneta
Nu este medic/terapeut
daniela aneta
buna ziua va rog sa ma ajutati acum o luna mi-a aprut pe fatacateva bubite nu am facut nimic dar dupa un timp mi-a aparut pe toata fata si spate am dost la doctor la dermatologie la spitalul clinic de dermato-venerice la dr.mihele danaca diagnostic a spus ca amfoliculita trunchi mi-a dat doxicilina, zinezit, si hihrocortizon unguent pt spate am facut trata mentu dar nu-mi trece va rog frumos sa-mi spuneti ce sa ia ca sa-mi treca nu ma mananca nu ma ustura sunt caniste bubite nu sunt cosuri ci buburuze varog frumos sami raspundeti cat mai repede doctorita aspus ca sar putea fi facut astea de la traspiratie de la prea multe medicamte.va rog drumos sami raspundeti.va multumesc.
0
20-03-2010, ora 07:55
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mergeti la control la medicul care v-a recomandat tratamentul.
0
22-03-2010, ora 01:43
Catguy
Nu este medic/terapeut
Catguy
Buna dimineata, si eu am o mare problema cu cosurile de pe cap, acum o luna m-am tuns scurt cu masina foarte scurt si la scurt timp mi-au aparut o iritatie care s-a transformat in cosuri alb-galbui.pe fata dupa ce ma barbieresc si in zona cefei si a tamplelor, ma mananca destul de tare si nu stiu ce sa mai fac.am unele si pe umeri si spate, am incercat diferite tratamente si creme si sampoane anti-matreata fara nici un rezultat.am observat o mica ameriorare cand iau oxacilina sau ampicilina, dar cand le termin imi reapar.sunt din judetul Bacau.doctorul dermatolog mi-a spus ca ar fi acnee vulgara, dar tratamentul naturist a avut un efect doar pe moment.va rog mult sa ma ajutati sa scap de boala asta rebela.multumesc anticipat.
0
08-09-2015, ora 22:38
leti_99999
Nu este medic/terapeut
leti_99999
Buna seara! Sunt disperata, fiul meu are foloculita decalvanta, de 1 an si jumatate face tratamente peste tratamente cu antibiotice si nu scapa de ea. Am fost indrumati sa mergem in Italia, la universitatea din Bologna, a fost cineva acolo? Sau a scapat careva de aceasta boala? Si cum? Multumesc!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: