Veruci penis

01-02-2023
kripton
Nu este medic/terapeut
kripton
Buna! Ma confrunt cu o problema : veruci genitale! Au aparut pe gland, partea de jos! La inceput doar un punctulet mic alb, care cu timpul a devenit o vegetatie asemanatoare cu, conopida!! Am cumparat o cremă Veregen, am aplicat cam multa si nu doar pe veruci ci si pe pielea glandului neafectata si...dezastru!! Am niste dureri si arsuri grozave! Pielea de pe gland si-a schimbat culoarea inspre maro inchis! Durere si usturime.iriratie groaznica! Am inteles ca astea fac parte din reactiile adverse ale cremei Veregen, dar sânt peste limita suportabilului! Dupa doua zile am intrerupt aplicarea si acum, la sfatul medicului, aplic Baneocin de doua ori pe zi!! Aceste veruci au aparut...brusc! Initial aveam reprize de inrosire a glandului si uneori crapaturi in pielea preputului insotite de usturime in special dupa sex cu sotia !! Aplicam crema Nidoflor si simptomele de roșeață si usturime dispareau!! Apareau cateodata si in urma spalari glandului cu apa si sapun!! Nu au existat secretii niciodata de niciun fel, nici mirosuri fetide!! Oare un test rapid de sifilis cumparat din farmacie, ar fi elocvent in a afla daca am o posibila infectare cu sifilis sau doar analizele BTS de laborator sânt conludente 100%?! Testele pentru HPV ( veruci) știu ca doar in laborator se pot face, dar testul de sifilis se poate face si acasa...sau nu?!
7 comentarii
0
02-02-2023, ora 17:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Doar la laborator se face aceasta analiza. Am intrebat un medic dermato venerolog.
Sanatate multa!
0
02-02-2023, ora 18:02
kripton
Nu este medic/terapeut
kripton
Da stiu ca analize HPV doar in laborator, dar analize sifilis am vazut ca existe teste rapide ca cele de sarcina, produse de aceeasi firma ce produce testele de sarcina si care analizeaza prezenta anticorpilor sifilis intr-o picatura de sânge!
0
02-02-2023, ora 20:39
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Tinere mergi la dermatolog si-ti da sa faci analie corespunzatoare si dupa un tratament pt vindecare, iar a doua problema, nu te mai speli pe gland NICIODATA cu sapun ori alte solutii de baie, te speli numai cu apa calda de 2 ori pe zi, acestea sunt iritante si tot timpul vei avea probleme.
0
02-02-2023, ora 21:28
kripton
Nu este medic/terapeut
kripton
Mtumesc de raspuns si bine ar fi sa fiu cum spuneti, citez : " tinere"!! Dar la 52 de ani...nu prea intru in categorie! Respect medici! Dar nu stiu daca ati vazut cazul laboratorului medical caruia i s-au dus spre analizare...suc de mere si bere, drept urina si au primit rezultate favorabile! Nimeni nu s-a sezisat dintre laboranti ca este o gafa...si au dat verdicte pe baza probelor de...suc de mere si bere!! Nu generalizez! Nu spun ca ar fi vorba de malpraxis ci mai degraba de inselatorie!! Trageti concluzii dvs!! Legat de testele rapide gen : candida, trichomona, sifilis, etc ce se pot face acasa, aceste teste se vând in farmacii si sănt aprobate si vizate de organele competente, atunci in cine si in ce sa mai poti avea incredere?! Vad multe postari ale unor oameni care, la recomandarea medicului si cu analize efectuate, au fost indrumati cu fel de fel de un guente si medicamente...! Daca tratamentul nu functiona cu anumit produs, se schimba cu altul.dar analizele facute evidentiau CAUZA iar tratamentele nu raspundeau eficient si trebuiau modificate in timp! Repet: RESPECT MEDICI, nu-i acuz.dar exista mai nou o marja extrem de mare de...nici nu stiu cum sa-i spun...eroare sau...?!! Iar din câte stiu virusurile si bacteriile sânt total diferite! Bacteriile pot fi omorâte chimic prin antibiotice, pe când virusi care nici nu sânt considerati vii.nu prea pot fi distrusi decât de propriul sistem imunitar al omului!! Poate gresesc.!! Sănatate la toți suferinzi de pe forum si din lume!
0
06-02-2023, ora 14:59
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua !

După cum ne-ați relatat, suspectam condiloame acuminate ale penisului …

Aceasta nu au vre-o legătura cauzala cu Sifilisul.
Plus la toate ele pot fi tratate prin crema speciale aplicate de către medicul curant sau prin electro și crio - coagulare !
Dacă va ginditi ca poate din trecut a fost posibila o infectate cu diverse Infecții, inclusiv HPV - atunci cel mai corect este sa va adresati la medic dermato-venerolog și sa primiți o consultație calificata + indicații la investigații, dacă va fi cazul !

Sănătate și succese va dorim !
1
08-02-2023, ora 16:42
kripton
Nu este medic/terapeut
kripton
Multumesc d-le Adrian!!
0
08-02-2023, ora 17:01
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Cu drag și cu plăcere !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.