viata dupa gastrectomie totala
operatia unui adenocarcirom bine diferentiat, scoatereatotala a stomacului, ce poate manca persoana are 55 ani
2 comentarii
aproape orice, mai putin muraturi, fasole si tot ce imbaloneaza, e bine de tinut regim alimentar carnea alba peste fara prajeli si poti avea o viata aproape normala
Am 54 de ani.Sunt operata de 12 ani (gastrectomie totala )si pot relata din propia mea experienta ce se intampla si ce poti face pentru diminuarea complicatiilor acestei mutilari.tebuie sa tragi singur concluzii:ce poti si ce nu suporti sa mananci.ATENTIE la fructe dulci.alimente ce contin zaharuri.Pot provoca hipo glicemie(pe mine ma ingrozesc)Foarte eficient este REDIGESTUL (podus natural).Igiena este foarte importanta.Eu spal fructele, legumele (cele consumate crude) cu detergent pt. vase.Nu uitati de B12 si acid folic impotriva anemiei care reprezinta o amenintare serioasa si care necesita transfuzii de sange. Nu apa in timpul mesei.Intervalul apa -mancare- 30 min. Mestecati indelung. Prudenta la folosirea medicamentelor ! Intra repede in sange si pot produce efecte neasteptate.Mancati putin si des. Dupa masa cotrolati pulsul.Poate creste mult si trebuie facut tratament.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Test FIT
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial