Visual Snow(zapada vizuala sau vedere cu purici)

27-12-2020
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Salutare, am vazut ca multe persoane de pe acest topic se confrunta cu problema asta.Ea include:

-vedere in ceata
-purici pe imagine(ca un televizor bruiat)
-ameteala
-tiuit in urechi
-dureri de cap
-vedere precara pe intuneric
-puncte negre
-flashuri de lumina care raman pe ochi cand iti muti privirea
-hipersensibilitate la lumina

Mie mi-a aparut la sfarsitul lui August, dupa un atac de panica, am fost la controale peste controale si nu au gasit nimic in neregula cu ochii/creierul/urechile.

Stie cineva de la ce apare si ce este de facut pentru a o combate?
8 comentarii
0
07-01-2021, ora 18:50
maria1998.
Nu este medic/terapeut
maria1998.
Salut! Afectiunea se numeste, , Visual Snow". Sunt cateva site-uri in engleza, dar si in romana pe care gasesti cateva informatii. Putine persoane stiu despre aceasta afectiune. Un exemplu, din experienta personala: am fost acum 3 ani la oftalmolog si mi-a spus (in urma unui consult) ca nu am nicio problema cu ochii, ca vad perfect. I-am descris ceea ce vad si mi-a recomandat sa vorbesc cu un neurolog. Am fost la 3 neurologi care mi-au spus 3 lucruri diferite. Unul dintre ei sustinea ca trebuie sa ma duc la un alt oftalmolog, altul mi-a spus ca s-ar putea sa dezvolt in timp epilepsie, s.a.m.d. Cumva se contraziceau unul pe altul. Am cautat pe internet si am gasit de-a lungul aniilor tot mai multe informatii despre aceasta afectiune. Se poate manifesta diferit de la o persoana la alta; inca nu s-a gasit leac/tratament. Din ce am citit, majoritatea site-urilor si persoanelor sustin ca apare din cauza anxietatii, depresiei, stresului.
0
07-01-2021, ora 23:31
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
La mine trece in proportie de 90% cu Rivotril, deci e posibil sa fie un fel de epilepsie.
La tine inca mai persista?
0
10-01-2021, ora 16:49
maria1998.
Nu este medic/terapeut
maria1998.
Hello! La mine nu persista. La mine apare la cateva zile, saptamani, luni. De obicei dureaza aproximativ 30-40 minute. Nu imi afecteaza intreg campul vizual, dar cand apare, in zona afectata nu vad nimic, doar acele puncte (precum puricii de la tv) ce se misca incontinuu. Noaptea sau in intuneric vad punctele mereu, dar mai slabe (astfel ca nu imi influenteaza calitatea vietii). Banuiesc ca ai fost la un specialist care ti-a recomandat medicamentul. Ti-a spus ceva despre Visual Snow?
0
10-01-2021, ora 19:01
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Hey, ma bucur ca nu e asa grav.Am fost la neurolog si a spus ca e o zona hiperactiva in creier, dar a fost destul de receptiv la ce i-am spus, el a spus ca nu auzise despre VS.

Eu din pacate o am 24/7, si e un chin sincer sa fiu, plus vestile proaste care vin din cercetare, nu are nimeni idee cum sa o trateze si e descurajant.
0
09-11-2023, ora 12:57
J
Nu este medic/terapeut
J
Salut
Cum o mai duci de atunci?
S'a mai ameliorat ceva?
Ori te'ai învățat cu VS?
0
07-01-2024, ora 19:35
Mihaino1
Nu este medic/terapeut
Mihaino1
Salut, eu am aceasta afectiune de 5 ani si pot spune ca 70% m am obisnuit ok..in rest nu imi place acea sensibilitate la lumina(fotofobia). Am folosit rivotril cam 1 an si mi a redus acea anxietate mult, iar acum in prezent folosesc uleiul CBD, ca o alternativa la medicamentele sintetice.
0
30-01-2024, ora 19:44
MadaS
Nu este medic/terapeut
MadaS
Bună! Cred ca și eu am tot visual snow. Mi-a apărut în vara lui 2022 când am început sa vad un fel de zăpadă foarte fina. În lunile următoare au urmat tinitus, flashuri de lumina care rămân în ochi-fotopsii, palinopsie adică urma pe care o lasă un obiect, halouri, sensibilitate la lumina, miodezopsii. Nu știu dacă nu cumva are legătură cu detașarea posterioara de vitros cu care am fost diagnosticata dar unii doctori spun ca nu este vorba de aceasta detașare. Nu știu ce sa mai cred. Am găsit mai multe informații aici: ------*. Poate va lămuriți și voi. Se fac anumite studii care au avut succes în mare parte.
Pentru fotofobie puteți folosi ochelari speciali cu FL 41. O poate reduce.

(*modificat de admin)
0
28-02-2024, ora 23:13
Ralucatd
Nu este medic/terapeut
Ralucatd
Bună tuturor, și eu sufăr de visual snow de aproximativ 11 ani, ceva îmbunătățiri la voi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laserul YAG - tratament eficient pentru miodezopsii
  •