Voma psihoemotionala

05-03-2018
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Buna seara. Daca un copil manifesta, pe parcursul mai multor luni, in mod repetat, stari de voma, fara nici un alt simptom (durere de cap etc) si daca aceste stari se dovedesc a fi pe fond emotional, care este tratamentul care trebuie aplicat sau cum se poate face ca aceste stari de voma sa dispara?? (exceptind starile de voma, starea copilului este excelenta: ride, se joaca, reactioneaza in mod normal );.Multumesc mult!
5 comentarii
0
05-03-2018, ora 21:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Nu treceți direct la medicație. Mergeți la un psiholog să vă ajute să descoperiți care sunt cauzele care determină starea emoțională. În spatele oricărei tulburări există factori determinanți, dar și factori care întrețin tulburarea. În funcție de rezultatul evaluării se va decide ce veți urma mai departe.
0
05-03-2018, ora 21:47
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Sper din suflet sa fie o perioada pasagera pentru ca eu insami ma lupt cu anxietatea, pentru care iau tratament si stiu ca e groaznic sa ajungi la pastile. Mai ales pentru un copil..Multumesc mult pentru raspuns!
0
05-03-2018, ora 21:50
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
In limbajul de specialitate acest "tip" de copil poarta numele de copil simptom. Este foarte probabil ca el pune in act ceva ce se intampla in familie. Ar fi interesant de vazut in ce context apare voma lui, daca nu cumva este legata de stari ale dumneavoastra.
Ganditi-va ca vomatul este actul de a evacua al organismului ceva ce nu-i face bine.
0
05-03-2018, ora 21:56
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Multumesc pt raspuns, dle. doctor!
Asa cum spuneam in mesajul anterior, eu insami sufar de anxietate si de aceea, ma gindesc ca poate, involuntar, starea mea i-am transmis-o fetitei mele :(.. Altfel, in familie nu avem probleme, relatia cu sotul e foarte buna..ma gindesc ca n-ar fi exclus ca radacina acestor stari de voma sa se gaseasca si/sau la scoala (exista o profesoara pe care fetita mea nu o "simpatizeaza").. nu stiu ce sa spun.. :(
0
05-03-2018, ora 23:11
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,
Puteti sa incepeti sa tineti un jurnal, in care sa notati, de fiecare data cand vomita, ce s-a intamplat anterior ( atat legat de fetita, cat si de dvs, sot sau alti membrii ai familiei, prezenti) detalii ce va pot ajuta sa gasiti cauza somatizarii fetitei. Legat de anxietatea dvs, va recomand sa nu o lasati asa, ci sa mergeti sa faceti psihoterapie. Anxietatea se trateaza in psihoterapie, nu trebuie sa traiti cu ea, sa devina obisnuinta, stil de viata. Este spre binele dvs.

Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul