vomat dupa ce am luat pastila
Buna ziua, am si eu o intrebare. Dupa ce am luat pastila Yasmin cu o mica intarziere (trebuia luata la ora 23 si eu am luat-o la 23:45) am vomat la vreo 2-3 ore. Apoi peste inca vreo 2-3 ore am avut contact sexual neprotejat. Urmatoarea pastila am luat-o in mod normal la ora corespunzatoare. Exista vreun risc?
1 comentarii
Nu, acel contact neprotejat nu este cu risc. Insa de acum(de atunci) te protejezi suplimentar 7 zile - 7 pilule active.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3din cauza yasminului v-ati ingrasat?
- 6Copilul meu are senzatii de voma de cam 10 ori pe zi
- 3in perioada de pauza sunt protejata in continuare?
- 5diaree frecventa
- 24in urma unui tratament pt diaree, au aparut niste senzatii de ameteala
- 8dureri de spate, stari de voma, lipsa magneziu
- 1Vomit In Mod Voluntar!Fara greata
- 2dureri de stomac si voma
- 4de vreo 6 luni tusesc si imi vine sa vomit
- 6in urma cu o luna am inceput sa am ameteli si stare de voma si ma durea un pic stomacul
- 5este normal dupa ce am renuntat la Yasmine sa am o secretie maronie?
- 3Sangerare cu Yasmin
- 42anticonceptionale yasmin cu pauza de 2 luni
- 5la 2 ore dupa ce am luat logest, am vomitat
- 4Scaun cu sange, indigestie, voma + proteine si aminoacizi
- 2am uitat pastila yasmine mai putin de 12 ore
- 9Stari de voma si ameteala
- 2Problema cu stomacul sau cu fierea
- 1stare de lesin, ameteli, senzatie de voma, durere in partea stanga jos
- 0Anticoncepționalele Yasmin - protejata dupa a 3-a pastila blister 2?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: