Vorbit sau plans in somn
Fiica mea (1 an 5 luni) aproape în fiecare noapte are cel puţin un moment în care plânge, vorbeşte sau se mârâie în somn (zice 'mama' cel mai adesea, şi rar, cuvinte neinteligibile) şi se foieşte, după care adoarme la loc. Mă gândeam că visează, dar să fie asta în fiecare noapte? În timpul zilei e foarte activă şi jucăuşă, nu dă semne că ar avea dureri.
Sunt motive să mă îngrijorez?
Sunt motive să mă îngrijorez?
2 comentarii
Buna, seamana cu pavor nocturn la copii, plins in primele ore ale noptii, trezit in fundulet, vorbe neintelese, uneori tremor usor, miriit, scincit s.a dupa care adoarme inapoi si dimineata nu tine minte nimic absolut..
Imi este cunoscuta problema cu fetita mea de 3- 4 ani ne chinuim, cind dispar complet aceste simptome si doarme linistit cind apar din nou si se trezeste ff des. Am fost pe la doctori, preoti si mia zis ca o sai treaca cu virsta, dar eu nu stiu ce sa mai cred. Ziua este un copil ff normal invata bine la scoala este cl 2 are prieteni e jucausa si se mai trzeste dupa o astfel de noapte vesela.
PENTRU LINISTEA TA POTI SA TE DUCI LA PEDIATRU si vezi ce iti va spune sau daca te va trimite la un psihiatru de copii mici doar daca problema persista si e suparatoare. Tu urmaresteo si vei vedea pe parcurs ce va mai fi. Despre pavor nocturn poti sa te informezi si de pe net cu toate ca nu prea sunt multe informatii si doctorii nu prea stiu inca ce declanseaza aceasta tulburare. Poate sa fi mostenito genetic, poate ai avut pe cineva in familie care avea astfel de treziri in primele ore ale noptii.
sa mi scriii te rog ce mai face fetita ta. Sanatate multa si bafta
Imi este cunoscuta problema cu fetita mea de 3- 4 ani ne chinuim, cind dispar complet aceste simptome si doarme linistit cind apar din nou si se trezeste ff des. Am fost pe la doctori, preoti si mia zis ca o sai treaca cu virsta, dar eu nu stiu ce sa mai cred. Ziua este un copil ff normal invata bine la scoala este cl 2 are prieteni e jucausa si se mai trzeste dupa o astfel de noapte vesela.
PENTRU LINISTEA TA POTI SA TE DUCI LA PEDIATRU si vezi ce iti va spune sau daca te va trimite la un psihiatru de copii mici doar daca problema persista si e suparatoare. Tu urmaresteo si vei vedea pe parcurs ce va mai fi. Despre pavor nocturn poti sa te informezi si de pe net cu toate ca nu prea sunt multe informatii si doctorii nu prea stiu inca ce declanseaza aceasta tulburare. Poate sa fi mostenito genetic, poate ai avut pe cineva in familie care avea astfel de treziri in primele ore ale noptii.
sa mi scriii te rog ce mai face fetita ta. Sanatate multa si bafta
Mulţumesc Tatiana pentru inputul tău. Aştept să văd şi te anunţ dacă apar modificări.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Întârziere în vorbire/Autism?
- 0Bebe face scaune moi
- 1Întrebare
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
- 0Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul
- 1Bebe nu se ridica in picioare
- 1Anxietate si frica de straini
- 1Bebe calca stramb
- 2Baietel 18 luni - autism sau nu?
- 9Fluturat cap stânga dreapta