Vreau sa intrerup anticonceptionalele, dar imi e teama ca acneea va reveni

28-03-2017
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Ziua buna! Probabil ca sunt in aceeasi situatie in care se regasesc si alte femei care vor sa intrerupa contraceptia pentru a avea un copil. Iau de aproape 4 ani Diane 35. Am decis sa incercam pentru un bebe, dar imi e teama ca dupa intreruperea anticonceptionalelor ma voi umple din nou de cosuri. Am avut si inainte probleme cu tenul, dar am citit ca si persoanele care nu au avut acnee inainte de pilule - au avut dupa intrerupere probleme cu acneea. Am mai incercat in trecut sa le opresc, insa dupa doua luni imi aparusera ceva cosuri in plus, in special comedoane. Ma tem si pentru ca am nunta in august si nu vreau sa fiu plina de bubite pe fata tocmai atunci. Nici in prezent nu am un ten impecabil, dar il tin sub control aplicand produse de ingrijire specifice tenului acneic si din cand in cand, creme sau lotiuni de tip tratament pentru acnee.
Mai e cineva care a intrerupt acelasi tip de anticonceptionale sau altele? Cum s-a comportat tenul vostru dupa? Sunt tare speriata si nu stiu ce sa fac...Cumva, da, as putea sa le mai iau pana la nunta, insa parca nu mai am rabdare. Amanam de mai bine de un an incercarea de a incepe un bebe si parca nu mai pot astepta.
12 comentarii
1
29-03-2017, ora 06:55
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Buna ziua! Efectul Diane e prezent doat daca le iei-in momentul in care le vei opri acneea va reapare. Exista posibilitatea ca sectetia de hormoni fie mai redusa ca acum 4 ani si sa nu mai fie de aceeasi amploare dar numai facand testul poti vedea. continua cu produsele de ingrijire a tenului si din pacate alte solutii mai drastice de control al acneei nu merg nici ele in sarcina precum cremele cu aicd retinoic sau retinoizi pe gura sau spironolactona sau cyproterin acetat. Ai putea incerca un produs din plante care nu e asa de agresiv- Evening Prime Rose Oil gr/zi dar in momentul in care vrei sa ramai insarcinata nu il mai iei pt ca ate un pic de fitoesteogeni si poate influenta dezvoltarea organelor sexuale ale fatului.
Zi buna!
0
10-05-2017, ora 15:06
Lovy
Nu este medic/terapeut
Lovy
Bună ziua de o luna iau anticonceptionale logest sunt în prima săptămână de pauza după terminarea primului blister sunt deja în a treia zi de pauza și menstruația nu a apărut am avut câteva picături de sânge în cea dea doua zi si dureri de burta specifice dar doar atât acum nu mai curge nimic și sunt puțin speriata deși am luat pastilele corect la aceeași ora fără sa uit niciuna ma puteți ajuta va rog cu un sfat chiar nu știu ce sa fac
0
10-05-2017, ora 20:34
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Pai se poate sa fie doar spotting-ul acela menstra. asteaptati cele 4 zile care au mai ramas si vedeti dupa daca doar atat a fost menstra. daca menstra nu era atat de abundenta inainte se prea poate doar atat sa fi fost.continuati cu blisterul 2 dupa cele 7 zile de pauza si eventual faceti un test de sarcina daca nu v-ati protejat in primele 10 zile de la inceperea anticonceptionalelor.
0
11-05-2017, ora 08:44
Lovy
Nu este medic/terapeut
Lovy
Mulțumesc pt sfat o sa aștept si o sa vad ce se întâmplă
0
11-05-2017, ora 15:20
Lovy
Nu este medic/terapeut
Lovy
Dupa cele 7 zile de pauza când începi o noua folie de anticonceptionale mai este nevoie și de protecție suplimentara în primele 7 zile sau protecția este asigurata?
0
14-05-2017, ora 18:57
Grad
Nu este medic/terapeut
Grad
Am renuntat la anticonceptionale (yasmin)in urma cu 2 ani luandu.le timp de 5 ani pentru reglarea ciclului si diminuarea durerilor insuportabile in perioada ciclului insa dupa ce am renuntat la ele mi.a aparut o acnee urata sub forma de noduli durerosi, am fost la mai multi dermatologi am incercat numeroase creme insa nici un rezultat.Am fost si la ginecolog nu sufar de ovare polichistice.Mi sa recomandat si analize de sange pe care doamna doctor dermatolog nu a reusit sa ma lamureasca daca am vreo problema, va las rezultatele analizelor poate ma puteti ajuta cu o interpretare:
Prolactina 12.u ng/ml
Testosteron 86.4
TSH 1.043
Cortizol 18.0
DHEA-S 240
Estradiol 88.2
Progesteron 0.755
Va rog sa ma ajutati deoarece nu mai stiut ce sa mai fac sa scap de acneea asta urata si dureroasa.Va multumesc mult.
0
15-05-2017, ora 07:11
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
la folia nr 2 daca prima e luata bine nu mai tb protectie suplimentara
0
15-05-2017, ora 07:14
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Pt Grad: am.nevoie de limitele sup la testosteron si Dheas. restul par ok. cele 2 par la limita superioara. incearca mask gel pentru fata-crema cu retinoizi si antibiotic si EveningPrimeRoseOil 1gr -1cp/zi 3 luni. e un estrogen din plante.zi buna!
0
15-05-2017, ora 16:22
Grad
Nu este medic/terapeut
Grad
Multumesc pentru raspuns.Limitele la Teatosteron sunt faza foliculara < 118 ng/ml
Faza de ovilatie 21-104 ng/ml
Faza luteala <119
DHEA-S 35-430 ng/dl
In momentul de fata folosesc crema Airol la recomandarea medicului plus lotiune din ulei de arbore de ceai si crema.Multumesc frumos pentru raspuns.Cu respect
0
15-05-2017, ora 19:06
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Analizele sunt bune. deci intr-adevar nu e ovar polichistic.incercati si evening prime rose oil. sanatate!
0
15-05-2017, ora 20:01
Grad
Nu este medic/terapeut
Grad
Multumesc frumos.O zi buna va doresc.
0
07-06-2017, ora 12:19
Lovy
Nu este medic/terapeut
Lovy
Poți rămâne însărcinată dacă ai contact după cele 7 zile de pauza dintre anticonceptionale respectiv în cea de a 8 a zi ?..menționez k pauza trecuta menstruația a apărut în cea dea 3 a zi iar acum sunt în a 3 a zi de pauza și menstruația nu a apărut încă și nu am nici un semn k ar apărea prea curând doar mici dureri de burta din când în când un răspuns urgent dacă se poate va rog mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •