vreau sa stiu mai multe despre nodulii hemoroidali

28-01-2008
Me-Anka-Me
Nu este medic/terapeut
Me-Anka-Me
.Va rog ajutati-ma vreau sa stiu mai multe despre nodulii hemoroidali, iubitul meu a fost la control si medicul a spus ca are noduli hemoroidali.
Acesti nodulii sunt cancerigeni?...as dori sa stiu mai multe in general despre ei, si eventuale tratamente naturiste..
Va rog ajutati-ma sunt foarte speriata tinand cont ca mama mea a murit de cancer la san...Sper sa primesc raspunsuri si sfaturi cat mai multe.
4 comentarii
0
28-01-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
Iubitul dvs. este in siguranta. Nu va face cancer. Foarte multi oameni au hemoroizi, dar nu spun. Expresia care v-a speriat, "nodul hemoroidar" este doar un cliseu care zugraveste aspectul de moment al bolii si inseamna ca hemoroizii despre care este vorba contin cheaguri de sange. Stiti ce este un hemoroid? Este o vena care se dilata si devine mai mare, sinuoasa si mai putin elastica. Uneori se poate coroda si atunci sangereaza, alteori se poate chiar rupe, alteori devine nodulara prin cheagul pe care il contine. In mod obisnuit un hemoroid "calm", care nu deranjeaza are aspectul mucoasei sub care se gaseste si care face doar un fald la nivelul hemoroidului. Ce aveti de facut? Bai calde de sezut, exercitiile Kegel (in perioada de calm), miscare, evitarea condimentelor mai ales iuti, alimente bogate in fibre si lichide pentru evitarea constipatiei, viata sexuala normala. Dintre medicamente Dulcolax ca laxativ si Detralex pentru refacerea peretelui venos (cat se mai poate). Trebuie evitat frigul la picioare si sezut in perioada friguroasa. Ar mai fi multe de discutat. Trebuie sa stiti ca este o boala mult mai comuna decat credeti si tratamentul este mai mult de intretinere decat curativ. Exista si tratamente chirurgicale, dar acelea in ultima instanta si doar la un pacient ordonat, grijuliu, cuminte. La pacientul rebel se refac de obicei alti hemoroizi, dupa ce au fost operati cei vechi. Sanatate va urez!
0
29-01-2008, ora 00:00
Me-Anka-Me
Nu este medic/terapeut
Me-Anka-Me
Va multumesc din suflet.chiar m-am mai linistit dupa acest mesaj..
VA MULTUMESC inca odata
0
29-01-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
Cu placere. Pentru detalii sunt de gasit la http://stud.usv.ro/~sorinbalan
0
22-08-2011, ora 20:57
eleeena
Nu este medic/terapeut
eleeena
Buna ziua...am si eu o nelamurire...intre vagin si anus pe lateral undeva am ca o bucata de carnita crescuta...in aceea zona am si mancarimi usoare, alteori mai intense...este la culoarea pieliisi este consiatent ca o carnita.este grav? la ce fel de doctor trebuie sa merg pt control?daca poate cineva sa ma ajute!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •