Water Fasting

02-12-2017
Cristian S
Nu este medic/terapeut
Cristian S
Buna ziua.

Vreau sa fac water fasting 3- 5 zile (post negru, doar apa).
Am vazut multe videoclipuri pe net cu water fasting, atat de la atleti, cat si de la doctori care sustin ca sunt multe avantaje la water fasting.
Eu doresc sa fac water fasting deoarece am probleme cu greutatea, am sistemul digestiv foarte lent (iau deja pastile cu omega 3), si dea lungul anilor am consumat o cantitate destul de mare de sucuri, cipsuri pizza etc.

Aici sunt asteptarile mele de la water fasting si doresc sa stiu care ar fi opinia voastra, daca este ok :

• Ajută procesul de detoxifiere
• Îmbunătăţeşte funcţiile sexuale
• Scazi cateva kilograme ( cu conditia sa nu mananci junk food dupa post)
• Reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale
• Eliberează corpul de toxine
• Îmbunătăţeşte activitatea metabolismului
• Reduce nivelul de estrogen

Astept opinia voastra.
3 comentarii
0
02-12-2017, ora 17:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu te sfatuiesc. Fii moderat in ceea ce faci.
Pune topicul si pe sectiunea de Nutritie.
0
03-12-2017, ora 16:02
Research_study
Nu este medic/terapeut
Research_study
Atunci când organismul nu mai primeşte mâncare, începe să consume din rezervele de zaharuri. Ficatul şi muşchii păstrează glucoză – sursă principală de energie – sub forma de glicogen, care poate fi convertit în glucoză. Atunci când se termină şi acest combustibil, corpul atacă rezerva de grăsimi. Apoi începe să consume din proteina ​​reciclată din sistem şi mai ales pe cea din muşchi, transformând-o în energie.Totusi e un pret foarte mare pentru organism, deci ti-as sugera sa nu faci asa ceva, incearca sa reduci din grasimile si zaharurile pe care le mananci si sa incepi sa mananci carnea si legumele fierte.O sa slabesti mult mai sanatos.
0
13-12-2017, ora 11:30
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

La fel cum obiceiurile alimentare nocive au degradat treptat organismul, „reparațiile” iau timp si altfel de sacrificii (nu masa musculara, pierderi de nutrienti, deshidratare, alte efecte secundare):
- adaptarea aportului caloric la nevoile organismului care sa permita scaderea in greutate
- consumul de alimente dense din punct de vedere nutritional si moderate in calorii (modificarile pentru reducerea ponderala presupune inevitabil restrictie calorica si implicit de nutrienti)
- cresterea gradului de activitate fizica
- reducerea sedentarismului
- somnul suficient etc.

Somnul si cresterea masei musculare prin efort fizic regulat, corect executat, sunt singurele care pot regla metabolismul. Nu dietele, nu infometarea. Din contra. Ele sunt percepute ca un soc de organism. In timpul restrictiei calorice excesive, organismul se „apara” prin scaderea ratei metabolice in repaus (a consumului energetic pentru a mentine functiile vitale ale organismului) si prin reducerea activitatii fizice spontane cum este tremurul, frisonul. Indiferent daca consumi dupa junk food sau nu, te poti ingrasa.

Mai mult decat atat. Slabirea adevarata este atunci cand se pierde grasime si se prezerva/creste masa musculara, in timp ce greutatea corporala scade sau se mentine (nu mai avanseaza obezitatea). Prin infometare se pierde glicogenul hepatic si muscular (in functie de greutatea corporala, gradul de activitate fizica si tipul acesteia poate varia), circa 600 g, iar pentru fiecare molecula de glicogen se pierd alte 3 de apa. De asemenea, dupa cum a fost mentionat intr un comentariu anterior, se degradeaza si masa musculara si nu doar scheletala, ci si de organe care sunt de asemenea componente musculare in organism, enzime care sunt proteine la baza. Deci daca scaderea in greutate se face pe baza depletiei organismului de glicogen, a deshidratarii si pierderii masei musculare, desi in kilograme pare o evolutie, este de fapt un regres care va predispune la alte kilograme in plus si riscuri metabolice.

Ceea ce ati enumerat sunt promisiuni nerealiste. Scaderea in greutate moderata, prin beneficiile asupra homeostaziei hormonale, ameliorarea profilului lipidic si ale complicatiilor obezitatii, ar putea asigura astfel de beneficii, in timp si prin consecventa. Dar nu postul, nu water fastingul 3-5 zile.

Alegeti intelept. In spatelor rezultatelor realiste se ascunde multa munca in spate. Iar dieta pentru scadere in greutate nu are termen de expirare. Este o schimbare pentru toata viata, care sa va aduca sanatate, nu sa o ia.

Aveti aici o selectie de articole care ar putea sa va ajute in decizie si nu trebuie sa excludeti consultul unui specialist in nutritie, care sa va indrume pe aceasta cale lunga, cu dificultati, dar nu imposibila, catre o greutate sanatoasa si o sanatate metabolica:

http://dieta.romedic.ro/pot-sa-mananc-carbohidrati-daca-vreau-sa-slabesc
http://dieta.romedic.ro/cele-mai-populare-diete-in-romania-anului-2016

Multa sanatate va doresc!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hidroterapia - terapia cu apă
  •