yasmine interactioneaza cu unele fructe/ceaiuri?

30-12-2011
andreamaria
Nu este medic/terapeut
andreamaria
Buna seara, am si eu o nelamurire am auzit ca unele fructe si ceaiuri interactioneaza cu yasmin, care ar fi acestea?
8 comentarii
0
31-12-2011, ora 03:34
Cristinaaa21
Nu este medic/terapeut
Cristinaaa21
Salut!
Si eu am luat yasmin si nu interactioneaza cu niciun fel de fruct. La capitolul ceaiuri nu ma pronunt, dar in principiu ar trebui sa scrie pe prospect.
0
31-12-2011, ora 11:02
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Există controversă dacă excesul de suc de grape-fruit poate interacţiona sau nu cu anticoncepţionalele. Până când cercetătorii vor cădea de acord, este înţelept să evitaţi excesul de suc de grape-fruit.

În privinţa ceaiurilor, singura grijă este să evitaţi ceaiurile care pot provoca diaree, aşa cum este ceaiul de cruşin. El intră în compoziţia unor formule de "ceai de slăbit", deşi denumirea de "ceai de deshidratat" ar fi mai corectă.
0
02-01-2012, ora 00:31
andreamaria
Nu este medic/terapeut
andreamaria
Multumsc de lamurire! Yasmin poate afecta in viitor o sarcina?
0
02-01-2012, ora 03:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Majoritatea practicienilor consideră că anticoncepţionalele pot afecta numai sarcinile în curs, dar nu pe cele viitoare.

Pe de altă parte, există şi unele studii potrivit cărora există corelaţie între un istoric de folosire a anticoncepţionalelor şi următoarele probleme din timpul sarcinii: naştere prematură şi prematuritate fetală, scăderea greutăţii la naştere, avort spontan.
0
02-01-2012, ora 14:32
andreamaria
Nu este medic/terapeut
andreamaria
Am intrebat deoarece nu mai stiam ce sa cred caci cateva farmaciste de la care am cumparat yasmin-ul erau foarte convinse ca nu voi avea copii sanatosi daca mai continuu cu ele desi eu intentionez sa nu le mai administrez cu catva timp inainte de a avea o sarcina.
0
12-03-2012, ora 18:46
andreamaria
Nu este medic/terapeut
andreamaria
Scade efectul Yasminului daca folosesc "Tinctura de marar"?
0
20-03-2012, ora 17:48
norah03
Nu este medic/terapeut
norah03
Buna ziua,
de 6 luni iau Yasmin si ciclul menstrual imi venea a 2-3a zi dupa ce faceam pauza de 7 zile.
Luna aceasta insa, ciclul menstrual mi-a venit cu 7 zile inainte de a termina cele 21 comprimate.
Mai am 4 comprimate si termin blisterul.
Ce ar trebui sa fac? Sa fac pauza de 7 zile si sa incep un nou blister chiar daca nu am menstruatie dupa acele 7 zile sau sa fac pauza si sa astept urmatorul ciclu fara a lua timp de o luna pastile? adica sa astept menstruatia si sa incep numai atunci din prima zi un nou blister?
0
21-03-2012, ora 00:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Deocamdată, continuaţi să luaţi cele 4 pilule rămase până la terminarea foliei. Dacă sângerarea persistă în ziua în care luaţi ultima pilulă, atunci e preferabil să începeţi folie nouă fără să faceţi pauza obişnuită de 7 zile. Acest lucru se explică prin faptul că sunt mai mari şansele ca sângerarea să treneze dacă faceţi pauză decât dacă luaţi în continuare.

Ca regulă generală, întreruperile de câte o lună nu au niciun avantaj. Mai demult, se credea că unele reacţii adverse ale anticoncepţionalelor (mai ales sterilitatea) ar putea fi diminuate de aceste pauze, pe care chiar medicii le recomandau, dar studii ulterioare au arătat că nu au niciun rol benefic. Este ca şi când aţi întrerupe câte o lună fumatul, după care l-aţi relua: nu contează caracterul continuu sau discontinuu, ci tot ceea ce contează e expunerea totală la un factor de risc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul