Yaz

08-04-2010
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Sunt ingrijorata deoarece nu am menstruatie. Folosesc anticonceptionalele Yaz, care sunt diferite de toate celelalte, deoarece au formula 24+4 si nu se face pauza. In seara aceasta tb sa iau a treia pastila placebo si conform indicatiilor de pe prospect " in timpul celor 4 zile in care luati comprimate placebo tb sa apara sangerarea de intrerupere". Insa la mine nu apare. Pe prospect mai scrie "Sangerarea apare de obicei in a doua sau a treia zi dupa ultimul comprimat activ Yaz de culoare roz." Eu sunt exact in aceasta perioada si totusi nu apare...
Mentionez ca nu am uitat niciun comprimat din blister, nu am luat alte medicamente etc.
Imi puteti da vreun sfat? Pot fi insarcinata?
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
08-04-2010, ora 12:57
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Staţi liniştită şi mai aşteptaţi până terminaţi toate pastilele, dacă nu apare sângerarea deloc, aţi putea consulta medicul, poate aceste anticoncepţîonale nu sunt adecvate corpului dvs
0
29-12-2012, ora 22:01
bunnyinc
Nu este medic/terapeut
bunnyinc
Salut,
am si eu o problema cu anticonceptionalele Yaz, iar acuma cum e intre sarbatori chiar nu am la ce ginecolog sa merg sa ma lamuresc.
deci acum 2 luni jumatate am inceput sa iau anticonceptionale, pentru ca acum doi ani luasem Yasmin si nu mi se potriveau de data asta mi-a recomandat Miligest(polifazice) de la care am avut cam aceleasi efecte ca si de la Yasmin( acnee, sani mariti si schimbari bruste de stare) am mers la ginecolog pentru ca stiam ca nu este normal asa ca mi le-a schimbat pe monofazice, si anume, Yaz. De aici urmeaza problema mea.
Am avut dureri menstruale 2-3 zile la rand fara sangerari(cum ar venii cele 7 zile libere dupa Miligest inainte sa incep blisterul de Yaz) in a 4-a zi tot dureri menstruale, eram sigura ca am inceput sa sangerez asa ca am luat la aceasi ora la care luam celelalte anticonceptionaole, prima pastila de Yaz si apoi cam 2-3 zile nu am sangerat deloc. m-am speriat, am crezut ca e vorba de sarcina asa ca am facut un test, care a iesit negativ. apoi pe urmatoarea zi am inceput sa sangerez un pic, asta era acum 11 zile, de atunci sangerez foarte putin, dar continuu. Stiu ca se zice ca se poate intampla chiar continuu in primele 3 luni, dar eu nu inteleg de ce acesta este un lucru acceptabil, adica eu le iau ca metoda contraceptiva pentru ca am o viata sexuala activa, dar cum poate fi aceasta activa daca eu sangerez continuu? Oare se va opri sangerare in urmatoarele zile sau ajung in perioada cand ar trebui sa imi vina menstruatia in mod normal tot sangerand? Sincer sunt cam speriata, de aceea am dat toate detaliile posibile.
daca ar fi sa renunt la Yaz, trebuie sa termin blisterul? Pe prospect zicea ca se pot opri oricand.
daca intrerup acum administrarea, la jumatatea blisterului, imi va veni menstruatia? chiar daca eu sangerez momentan?
Cum fac sa se opreasca sangerarea cat mai repede?
Astept un raspuns.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul