Zoloft combinat cu gref sau pomelo

29-10-2017
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Buna seara! As dori sa stiu ce sa întâmplă daca combin medicamentul Zoloft pe baza de sertralina cu gref sau pomelo. Am citit pe prospect ca nu am voie sa beau suc de gref, fiind foarte periculos, se poate chiar muri. Eu am mancat pomelo fara sa-mi dau seama si sunt foarte îngrijorată. Menționez că urmez tratamentul cu Zoloft de 4 luni si este de 50 de mg.
8 comentarii
1
30-10-2017, ora 06:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Discută cu medicul psihiatru pentru că orice medicament are reacții diferite în funcție de persoană. Nu toată lumea reacționează la un medicament la fel. În prospect sunt trecute toate complicațiile ce pot apărea, dar asta nu înseamnă că apar la toată lumea. Poți fi alergic la una dintre componente și atunci apare o problemă. Se menționează clar că în situația în care ai o anumită reacție e nevoie să discuți cu medicul.
0
30-10-2017, ora 11:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie respectat prospectul. Presupun ca nu ti s-a intamplat nimic.
0
30-10-2017, ora 13:57
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Bianca. Deci de murit nu mori. Precum cred ca ti-ai dat seama. Ca sa ajungi rau inseamna sa iei concentratie mare de antidepresiv si gref. Sucul de gref, la fel ca si sunatoarea mares concentratia de antidepresiv din sange. Asta poate duce la un nivel mai mare de seritonina declansand astfel reactii adverse. Cel mai bine te feresti de sunatoare(in orice format), gref, pomelo cat esti pe tratament. In rest nu ai de ce sa iti faci probleme. Iar legat de interactiunea cu pastilele, MEREU sa discuti atat cu medicul care iti prescrie cat si cu medicul psihiatru. Eu unul imi sun psihistrul si cand mi se prescrie o crema pentru picior de exemplu. Paza buna trece primejdia rea.

Doamne ajuta!
1
30-10-2017, ora 14:06
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Vă mulțumesc mult tuturor pentru răspunsuri! Într-adevăr, nu am pățit nimic, sunt ok, dar eram destul de speriată aseară. Stiam ca nu am voie sa consum gref de pe prospect, dar nu scria nimic de pomelo si aseara cand an consumat chiar nu am mai realizat ca cele doua fructe sunt inrudite. Din pacate medicul meu mi-a spus ca nu stia nimic despre aceasta contraindicatie. O sa evit sa mai consum pe viitor. Va multumesc inca o data!
1
30-10-2017, ora 19:48
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Cica''Intrebati medicul'', domnilor, voi realizati ca majoritatea medicilor psihiatri nici nu stiu despre aceste asocieri, interactiuni?
Si mie mi s-a zis ca nu am interdictii la nimic..si pe internet sunt pline mesajele ca poate dauna daca asociem una cu alta...

Doctorii psihiatri nu au invatat si nu stiu mai nimic despre aceste asocieri, daca e medic psihiatru nu prea cunoaste el lucruri despre plante, fructe sau preparate din plante.

Eu am intrebat pe multi doctori psihiatri si nici unul nu a a avut habar de vreo interactiune in legatura cu una sau cu alta.

In mare parte zic adevarul, fiindca ei chiar nu stiu, deci de asta intrebam pe forumuri sau pe site-uri, ca sa aflam de la cei care stiu ceva despre medicamente si interactiunea lor cu plantelele, naturistele, fructele etc

Scuzati daca am suparat pe cineva, dar am vrut sa intervin ca sa lamuresc putin de tot situatia.Sanatate multa!
0
30-10-2017, ora 19:51
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Si o mica intrebare:ananas as putea consuma daca iau medicatie psihiatrica?
0
30-10-2017, ora 20:14
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Vernus. Din cate stiu eu ananasul este ok. Din fructe trebuie evitat gref, pomelo, iar ca plante sunatoarea.
0
30-10-2017, ora 20:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicii intr-adevar nu stiu despre aceste interactiuni. Nici pe prospectele naturistelor nu scrie nimic.
Eu pe cand luam litiu, am luat niste picaturi de plante pentru artroza si am chemat salvarea noaptea. Intrasem in convulsii. A doua zi medicul psihiatru mi-a zis sa nu mai iau nimic din plante pentru ca nu se cunosc interactiunile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: