Fructul castitatii - Vitex agnus-castus

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Vitex agnus-castus

Denumire populara: fructul castitatii

Recoltare: Se culeg fructele de culoare inchisa, atunci cand sunt coapte, adica intre octombrie si noiembrie. Pot fi uscate la soare sau la umbra.

Partile utilizate: Fructul.

Actiune: Tonic uterin.

Indicatii terapeutice: Fructul castitatii are efect stimulant si normalizeaza functiile glandei pituitare, in special in ceea ce priveste progesteronul. Planta poate fi numita remediu ambiguu, de vreme ce produce efecte aparent opuse, fiind de fapt un simplu normalizator. De exemplu, este atat un afrodiziac, cat si un antiafrodiziac. Aceasta planta este cel mai des utilizata pentru normalizarea activitatii hormonilor feminini, fiind indicat in dismenoree, afectiuni premenstruale si alte probleme legate de functiile hormonale. Este deosebit de benefic in timpul menopauzei. Poate fi folosit si pentru a ajuta corpul sa isi recapete echilibrul dupa utilizarea pastilelor contraceptive.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1 lingurita de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1 ml de tinctura de trei pe zi.

Data actualizare: 23-10-2012 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 7461
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!