Înghețata care nu se topește va apărea în curând pe piață

©

Autor:

Înghețata care nu se topește va apărea în curând pe piață
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi Dundee din Scoţia au descoperit o proteină naturală care poate fi adăugată în îngheţată pentru a o face mai rezistentă la căldură. Proteina, denumită BsIA, are capacitatea de a lega aerul, grăsimile şi apa, permiţând îngheţatei să rămână mai mult timp în stare solidă.

Cercetătorii susţin că, pe lângă faptul că va deveni mai rezistentă la căldură, îngheţata va avea şi o consistență mai cremoasă. Proteina, care poate fi creată în culturi vii de bacterii (probiotice), se ataşează de picăturile de grăsime şi de bulele de aer, dând naştere unui amestec mai stabil, ce împiedică dezvoltarea cristalelor de gheaţă.

Ţinând cont de faptul că multe persoane nu agreează textura granuloasă actuală a îngheţatei, unul dintre rolurile proteinei este de a conferi acesteia un aspect catifelat, regăsit numai la îngheţata scumpă.

Cercetătorii susţin că BsIA va permite producătorilor de îngheţată să creeze un produs mai sărac în grăsimi saturate și cu mai puţine calorii. Îngheţata nu poate fi considerată un aliment sănătos, dar această proteină o poate face rezistentă la topire, mai cremoasă şi mai gustoasă.

Pe lângă faptul că vom putea savura mai mult timp îngheţata întrucât se va topi mai greu, există şi anumite beneficii aduse mediului înconjurător. Producătorii nu vor mai trebui să congeleze îngheţata atât de des, reducând energia utilizată pentru menţinerea în stare solidă până când aceasta urmează să fie consumată.

Se estimează că îngheţata care nu se topeşte ar putea fi lansată pe piaţă în 3 până la 5 ani.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 14-10-2019 | creare: 09-09-2015 | Vizite: 1188
Bibliografie
Melt-resistant ice cream coming soon to a cone near you, link: http://www.sciencealert.com/melt-resistant-ice-cream-coming-soon-to-a-cone-near-you
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.