Invisalign - metoda modernă de îndreptare a dinților fără brackets

©

Autor:

Invisalign este o procedură modernă de îndreptare a dinților fără brackets sau sârme, un tratament ortodontic de ultimă generație și invizibil.


Aparatul ortodontic Invisalign
este format din niște elemente de plastic transparent și foarte dur (alignere), care îți îndreaptă dinții gradual, aplicând o forță controlată și constantă asupra lor, până se aliniază așa cum dorim. În decursul tratamentului vei purta mai multe seturi de alignere, pe care ți le vei schimba singur, o dată la două săptămâni, până când dinții tăi vor fi perfect aliniați. Acest lucru ne dă posibilitatea să tratăm pacienți din toată țara, consultațiile făcute de medicul specialist fiind mult mai rare.


Nimeni nu va ști că îți îndrepți dinții pentru că Invisalign este chiar... invizibil.


• este un sistem de ultimă generație ce rezolvă o problemă în cel mai modern și eficient mod;
• nu îți afectează viața socială. Știm că te sperie gândul că toți te vor vedea cu aparat dentar. Și tocmai pentru că ești atât de atent cu imaginea ta, Invisalign nu se vede;
• este mobil. Îl poți scoate pentru a mânca și pentru a te spăla pe dinți;
• este confortabil, fără iritații, fără probleme. Vei și uita că ai aparat;
• ești unic, așa este și tratamentul tău. Inivisalign respectă unicitatea ta și de aceea îți oferă un asemenea tratament.


Aparatul tău se creează exclusiv pentru tine, după particularitățile tale în laboratoarele Align Technology din Statele Unite. Poți să vezi cum vor arăta dinții tăi la final. Este fascinant să vezi pe calculator o simulare 3D a evoluției tratamentului de la stadiul inițial la cel final, chiar înainte de începerea acestuia.

Ce este aparatul dentar Invisalign?

Invisalign este metoda invizibilă de a îndrepta dinții fără montarea unui aparat metalic pe dinți. Este format dintr-o serie de alignere dintr-un material plastic special, transparente și foarte suple, asemănătoare cu gutierele, fără a avea vreo componentă metalică (brackeți, arcuri, etc.).


Fiecare pereche de alignere se poartă două săptămani câte 22 de ore pe zi, se scot doar atunci când pacientul mănâncă sau se spală pe dinți. Trecând de la un aligner la altul, încă din prima lună se observă deja o modificare a poziției dinților.Totul se face pas-cu-pas, săptămână de săptămână, până când se ajunge la poziția finală dorită.


Vizitele la ortodont
se fac o dată la șase săptămâni pentru control și pentru a primi următoarele alignere. În medie, un tratament cu acest tip de aparat dentar durează de la 9 la 15 luni, adică între 18 si 30 de alignere, dar durata variază în funcție de severitatea cazului. Fiecare aligner este realizat individual, prin tehnologie computerizată. Încă înainte de începerea tratamentului, Invisalign oferă și o simulare 3D (tratamentul virtual) în care se poate observa evoluția tratamentului personalizat, de la stadiul inițial până la cel final, în care poziția dinților este corectată. Așadar, fiecare pacient poate să vadă cum vor arăta dinții lui la finalul tratamentului.


Invisalign este o metodă modernă și invizibilă, o alternativă la aparatele dentare cu brackets și sârme.


Invisalign este un aparat dentar revoluționar, de ultimă generație, pentru copiii și adulții care suferă de malpoziții: dinți strâmbi, înghesuiri sau breșe dentare. Este complet invizibil, ușor de igienizat și foarte comod de purtat. Este special proiectat și individualizat pentru fiecare pacient, garantând rezultate excelente. Fiecare aligner al aparatului dentar Invisalign este personalizat conform amprentei dentare a pacientului, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii computerizate CAD/CAM și îndreaptă dinții pas cu pas, aplicând o forță controlată și constantă asupra lor, până se aliniază așa cum dorim. Ceea ce deosebește acest sistem de aparatele ortodontice fixe este faptul că reușește să controleze și timpul de acționare al acestor forțe. La finalul fiecărei etape, numai anumitor dinți li se permite să se miște, iar mișcările sunt stabilite de planul de tratament pentru fiecare etapă în parte. În acest mod, Invisalign reușește să pună la punct un sistem de distribuție eficient al forțelor.

Cum decurge tratamentul?

Pentru stabilirea planului de tratament sunt necesare în prima etapă un set de fotografii intraorale și extraorale, radiografii, un model de studiu și o amprentă dentară luată într-un silicon de adiție special.


Amprenta
este trimisă în Statele Unite ale Americii la prestigioasa companie Align Technology, unde este procesată cu ajutorul unui dispozitiv optic 3D, iar informațiile sunt utilizate pentru realizarea tratamentului virtual (un videoclip cu stadiul inițial, etapele tratamentului și rezultatul final)


Pacientul poate vedea chiar înainte de începerea terapiei, cum va decurge tratamentul său și care va fi rezultatul final.


După ce pacientului i s-au prezentat toate detaliile legate de tratament și el și-a dat acordul pentru începerea acestuia, medicul specialist ortodont poate comanda alignerele - aparatul dentar propriu-zis.


La următoarea vizită
la medicul ortodont pacientul primește primul set de alignere transparente, care se potrivesc perfect pentru că au fost create special pentru fiecare pacient în parte.


Medicul va explica apoi cum trebuie îngrijit aparatul dentar și cum trebuie păstrată igiena dentară. Este atât de simplu de folosit Invisalign, încât nu va influența cu nimic stilul de viață obișnuit.


Vizitele la ortodont
se fac o dată la șase săptămâni pentru control și pentru a primi următoarele alignere. La una din următoarele vizite, medicul specialist ortodont va lipi câteva attachmenturi foarte mici din compozit pe dinții pacientului, care au atat un rol de retenție, cât și de ghidare a aparatului dentar.


În plus, față de avantajul estetic și al confortului, aparatul dentar Invisalign oferă o serie de beneficii clinice importante:

 • Tratamentele cu Invisalign sunt planificate detaliat încă înainte de începerea tratamentului, medicul specialist ortodont putând aprecia cu precizie durata totală a tratamentului.
 • Riscul apariției unei afecțiuni parodontale este minim, deoarece pacientul poate păstra o igienă desavârșită
 • Lipsa alergiilor generate de metalele din care sunt confecționate aparatele dentare clasice
 • O mai bună planificare și monitorizare a tratamentului cu ajutorul programelor speciale de software
 • fabricarea individualizata a alignerelor pentru fiecare pacient asigură o adaptare perfectă a fiecărui aligne, astfel încât sunt eliminate complet orice tip de iritații generate de puratarea aparatului dentar


Mai mult de jumătate de million de pacienți din întreaga lume au urmat un tratament cu Invisalign și majoritatea spun că Invisalign oferă avantajele pe care un aparat dentar clasic nu le poate avea:

 • Invizibil: alignerele fiind individualizate, se adaptează perfect, fără a fi vizibile de la o distanță mai mare de 30 cm; este complet invizibil din afară
 • Precizie: tehnologie inovativă, design personalizat pentru fiecare pacient, proiectare pe calculator
 • Eficiență: acționeaza din aproape în aproape, aplicând o forță controlată și constantă asupra dinților, până se aliniază așa cum dorim.
 • Calitate: este un aparat dentar high-tech care se pretează la orice tip de malpoziții
 • Ușor de curățat și de întreținut: fiind un aparat mobil, poate fi scos oricând, ceea ce-i conferă confort maxim pacientului
 • Personalizare: este proiectat special pentru fiecare pacient în parte, fiecare aligner este fabricat în mod individual cu ajutorul cele mai noi tehnologii
 • Confort: design individual, material de foarte bună calitate, (alignerele sunt realizate dintr-un plastic special, transparent și rezistent)
 • Nicio carie: pericolul formării cariilor este complet redus, iar rezistența la decalcifieri este maxima deoarece aparatul dentar Invisalign este mobil, pacientul poate scoate alignerele ori de câte ori trebuie să-și faca igiena bucală.
 • Peste 500.000 de pacienți din întreaga lume au obținut un zâmbet minunat cu aparate dentare Invisalign.

Data actualizare: 26-10-2019 | creare: 09-06-2011 | Vizite: 20784
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice