Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C

©

Autor:

Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
În Islanda se derulează un program național, început în ianuarie 2016, ce are ca obiectiv eliminarea amenințării virusului hepatic C pentru sănătatea publică. Detaliile au fost publicate în jurnalul Journal of Internal Medicine.

Programul denumit TraP Hep C urmează un model pluridisciplinar de îngrijire și cooperare între guvern, serviciile de sănătate, sistemul penitenciar și organizații comunitare, iar rezultatele finale vor reprezenta un reper pentru eforturile altor națiuni de eradicare a bolii. Obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății este eradicarea hepatitei C până în anul 2030.

Islandezii s-au axat pe descoperirea în fază incipientă a cazurilor de infectare, precum și pe tratarea pacienților cu risc ridicat de transmitere a bolii, în speță persoanele care își injectează droguri. Toți cetățenii cu asigurare sunt tratați, indiferent de gradul de fibroză și afecțiuni comorbide.

„Până în prezent proiectul a fost primit foarte bine de către pacienți și plănuim să încheiem faza activă de tratament - cuprinzând toate cazurile cunoscute din țară - până la sfârșitul anului 2018”, a declarat Dr. Magnus Gottfredsson de la University of Iceland.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-01-2019 | creare: 09-03-2018 | Vizite: 1087
Bibliografie
Icelandic program seeks to eliminate HCV, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180307095215.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum