Transplantul de organe afectate de boală - un succes
©
Autor: Airinei Camelia

În ultimii ani au fost aprobate mai multe medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul hepatitei C, vindecând boala în până la 98% din cazuri. Astfel a luat naștere studiul clinic realizat la Johns Hopkins University School of Medicine, în care 10 voluntari au primit un rinichi prelevat de la persoane infectate cu hepatita C. În urma transplantului, pacienții au urmat tratament pentru boală, iar un an mai târziu toți voluntarii au rămas sănătoși.
Participanții la studiu au fost bărbați și femei cu o medie de vârstă de 71 de ani, care se aflau pe listele de așteptare pentru transplant renal de mai bine de patru luni. Încă de când așteptau intervenția de transplant, pacienții au primit o doză din medicamentul antiviral Zepatier, cu substanțele active grazoprevir și elbasvir. După transplant, au continuat tratamentul timp de 12 săptămâni. Trei dintre ei au urmat și un tratament cu substanța activă sofosbuvir, pentru o tulpină specifică a virusului.
Citiți și despre cel mai nou tratament în hepatita C
Potrivit autorilor, cinci dintre participanții la studiu nu au avut niciodată virusul hepatitei C detectabil în sânge, iar ceilalți au înregistrat o viremie mică, ce a dispărut într-o săptămână. Niciun pacient nu a prezentat vreun semn de boală.
Johns Hopkins nu este singurul spital în care a avut loc un astfel de studiu clinic. La Penn Medicine din Philadelphia medicii testează transplantul de cord infectat cu hepatita C, precum și transplantul renal. În acest caz, voluntarii sunt tratați cu antivirale odată ce prezența virusului este detectată în sânge.
Sursa: Time
Data actualizare: 05-02-2019 | creare: 07-03-2018 | Vizite: 1244
Bibliografie
Doctors Tried Transplants Using Diseased Organs. One Year Later, the Recipients Are Still Disease-Free, https://time.com/5186086/kidney-transplant-hepatitis-c/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Poate anestezia generală să inducă demență?
- Apel către o supraveghere mai atentă pentru terapiile pe bază de celule stem cu eficiență nedovedită
- O descoperire recentă poate ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru osteoporoză
- A fost publicat un nou studiu care abordează progresia fibrozei în plămânul uman
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ciroza hepatica (o parere, va rog)!
- Analize sange si HVC pozitiv
- Hepatita c
- Rog detalii despre dignostic CIROZA HEPATICA DECOMPENSATA
- Vaccin anticovid
- Sotia mea are Hepatita C si vrem un copil ?
- Rezultat neclar analiza Ac Anti HTLV 1/2 IgG
- Urmari sau nu.