Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate

©

Autor:

Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
Pacienții cu hepatită cronică C tratați cu medicamente antivirale cu acțiune directă prezintă un risc mai redus de a necesita îngrijiri de urgență sau de a fi spitalizați pentru probleme de sănătate hepatice și non-hepatice, constată un studiu al cercetătorilor americani din cadrul Sistemului de Sănătate Henry Ford. Studiul subliniază efectul puternic al medicamentelor antivirale cu acțiune directă, care s-a dovedit că vindecă hepatita C în aproximativ 98% din cazuri.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a 6.100 de pacienți, dintre care jumătate tratați cu antivirale cu acțiune directă (AAD) și jumătate care nu au fost tratați. Constatările cheie ale studiului au arătat că pacienții tratați cu AAD au avut rate mai scăzute de spitalizare și perioade mai scurte de ședere în spital din cauza unor probleme de sănătate hepatice și non-hepatice, comparativ cu cei care nu au primit AAD.

Totodată, pacienții tratați cu AAD au avut mai puține vizite la Departamentul de Urgență pentru probleme legate de boli hepatice, comparativ cu cei care nu au primit AAD. Deși cercetătorii nu au cuantificat potențialele economii de costuri ca parte a studiului, autorii studiului declară faptul că economiile de costuri proiectate vor fi substanțiale, deoarece persoanele vindecate de hepatita C duc la o incidență mai mică a problemelor medicale cronice asociate cu boala.

Hepatita C reprezintă o afecțiune a ficatului determinată de infectarea cu virusul hepatitei C, transmis în urma contactului direct cu sângele unei persoane pozitive. Potrivit datelor, cel puțin 2,4 milioane de oameni trăiesc cu hepatită C în Statele Unite, majoritatea fără a știi că au virusul. Prin urmare, aceștia sunt expuși riscului de boli hepatice și cancer, afecțiuni care pun viața în pericol.

Un test pentru depistarea hepatitei C este recomandat tuturor adulților cu vârsta de minimum 18 ani, inclusiv femeilor însărcinate, în timpul fiecărei sarcini. Testarea regulată pentru virusul hepatitei C este recomandată persoanelor care se expun în mod constant la factori de risc, cum ar fi injectarea de droguri folosind ace, pacienților care fac dializă și celor născuți între 1945 și 1965.

sursa: Science Daily
foto: Henry Ford Health System

Data actualizare: 22-02-2022 | creare: 22-02-2022 | Vizite: 540
Bibliografie
Hepatitis C patients cured with antiviral medicines are less likely to be hospitalized, need ER care for liver, other health-related issues, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220218172310.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum