Măsuri inovatoare implementate în China se dovedesc eficiente în reducerea comportamentului sedentar la copii

©

Autor:

Măsuri inovatoare implementate în China se dovedesc eficiente în reducerea comportamentului sedentar la copii
Cercetări recente conduse de Universitatea din Bristol au evaluat eficacitatea măsurilor introduse de guvernul chinez pentru a reduce comportamentul sedentar în rândul elevilor, prin restricționarea timpului petrecut în fața ecranelor și limitarea temelor pentru acasă.
Studiul a analizat datele de supraveghere individuale ale peste 7.000 de elevi din școlile primare și gimnaziale din regiunea Guangxi, colectate înainte și după implementarea reglementărilor în 2020 și 2021. Rezultatele, publicate în International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, indică o scădere semnificativă a timpului sedentar zilnic cu 46 de minute, echivalând cu o reducere de 13,8% a timpului total sedentar.

Impactul a fost mai pronunțat în zonele urbane comparativ cu cele rurale, iar timpul petrecut pe ecrane a scăzut cu 6,4%, ceea ce a dus la o creștere de 20% a numărului de elevi care respectă recomandarea de a nu depăși două ore de timp pe ecran pe zi. De asemenea, elevii erau de 2,8 ori mai predispuși să respecte recomandările guvernului chinez privind timpul maxim alocat temelor pentru acasă.

Aceste descoperiri subliniază eficacitatea intervențiilor regulatorii în modificarea mediului în care trăiesc copiii și adolescenții, comparativ cu abordările tradiționale bazate pe educație și schimbare comportamentală individuală. Studiul sugerează că astfel de măsuri pot avea un impact semnificativ în îmbunătățirea stilului de viață sănătos și necesită cercetări suplimentare pentru a evalua aplicabilitatea și impactul lor în alte regiuni sau la nivel internațional.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-05-2024 | creare: 15-05-2024 | Vizite: 102
Bibliografie
Pioneering regulatory measures in China prove effective in reducing children's sedentary behavior, link: https://www.news-medical.net/news/20240513/Pioneering-regulatory-measures-in-china-prove-effective-in-reducing-childrens-sedentary-behavior.aspx

Image by Alexandra_Koch on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • O oră de antrenament fizic pe zi poate contracara efectele statului prelungit pe scaun
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum