Psih. Miruna Crișan

Programare
  • Telefon: 0749110148
  • Localitate: Cluj-Napoca (Cluj)
  • Loc de muncă actual: Centrul de Psihologie Mental-Training (Str. Dacia, nr. 3, et. 1, 2 si parter, interfon 131 și str. Dacia, nr. 4, parter)
  • Specialitate: Psihoterapie
Miruna Crișan

Am ales să devin psiholog dintr-o iubire sinceră de a-i ajuta pe cei din jur și de a înțelege piesele de puzzle care compun comportamentul uman.Tot timpul am fost fascinată să citesc literatură în cadrul căreia gândurile oamenilor erau puse pe un piedestal, fiind analizate prin diverse prisme.Acum, profesia îmi oferă șansa să explorez alături de clienții mei aceste gânduri și comportamente, compunând împreună o poveste prin care valorile lor pot să se exprime.

 

 Stilul meu terapeutic se bazează pe Terapia prin Acceptare și Angajament, care presupune concentrarea pe momentul prezent, diminuând evitarea și rezistența în fața trăirilor negative.Astfel, persoana poate să se angajeze în activitățile care sunt în concordanță cu valorile sale, lucrând spre a-și descoperi și urma sensul în viață.

De asemenea, explorez modul în care problemele curente ale clienților mei se conectează cu primii ani de viață. Multe din rănile și cicatricile noastre își au rădăcinile în trecutul nostru: în relațiile pe care le-am avut cu părinți, bunici, prieteni din copilărie, etc.Îmi doresc să îmi ajut clienții în a-și explora aceste părți dureroase ale sinelui, într-un cadru de siguranță unde pot fi autentici, fără frica de a fi judecați.

Pe acest plan, am lucrat în trecut cu tulburări precum anxietate, depresie, ADHD, obsesiv-compulsivă, tulburări de somatizare, de alimentație etc., care în continuare reprezintă centrul intereselor mele profesionale. Indiferent de abordare, cred cu tărie că terapia nu este un rețetar sau un sistem care se aplică în același mod tuturor, de aceea țintesc spre a oferi intervenții cât mai diverse și individualizate pentru fiecare client în parte.

În final, ceea ce contează este să avem pe cineva alături în momentele în care drumul nostru este incert și plin de obstacole. Eu îmi propun să fiu acea persoană pentru fiecare din clienții mei, fiind alături de ei în procesul de vindecare.