Migrenele cresc riscul de complicații în timpul gestației, dar și la naștere

©

Autor:

Migrenele cresc riscul de complicații în timpul gestației, dar și la naștere
Femeile cu migrenă pot avea un risc mai mare de complicații ale sarcinii, cum ar fi nașterea prematură, hipertensiune arterială gestațională și preeclampsie, sugerează un studiu preliminar. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că femeile cu migrenă cu aură (senzații care apar înaintea durerii de cap și care includ adesea tulburări vizuale, cum ar fi lumini intermitente) pot avea un risc ceva mai mare de preeclampsie decât femeile cu migrenă fără aură.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat peste 30.000 de sarcini pe o perioadă de 20 de ani. Dintre aceste sarcini, 11% dintre femei au raportat că au fost diagnosticate de un medic cu migrenă înainte de sarcină. Cercetătorii au examinat complicațiile femeilor în timpul sarcinii, cum ar fi nașterea prematură, definită ca nașterea unui copil înainte de a 37-a săptămână de gestație, diabetul gestațional, hipertensiunea arterială gestațională, preeclampsia și greutatea mică la naștere.

După ajustarea în funcție de vârstă, obezitate și alți factori comportamentali, precum și de sănătate care ar putea afecta riscul de complicații, cercetătorii au descoperit faptul că, în comparație cu femeile fără migrenă, femeile cu migrenă aveau un risc cu 17% mai mare de naștere prematură, un risc cu 28% mai mare de apariție a hipertensiunii arteriale gestaționale și un risc cu 40% mai mare de preeclampsie. Din cele peste 3.800 de sarcini în rândul femeilor cu migrenă, 10% au fost nașteri premature, comparativ cu 8% dintre sarcinile femeilor fără migrenă.

În plus, o analiză suplimentară a riscului de complicații prin comparația femeilor cu migrenă cu aură și a celor fără aură a arătat că femeile care au avut migrenă cu aură au avut cu 51% mai multe șanse de a dezvolta preeclampsie în timpul sarcinii, comparativ cu femeile fără migrenă, în timp ce femeile care au avut migrenă fără aură au avut cu 29% mai multe șanse.

Cercetătorii au descoperit că migrena nu a fost asociată cu diabetul gestațional sau cu o greutate mică la naștere. „Deși riscurile acestor complicații sunt încă destul de scăzute în general, femeile cu antecedente de migrenă ar trebui să fie conștiente și să se consulte cu medicul lor cu privire la riscurile potențiale ale sarcinii”, a declarat autorul studiului, Alexandra Purdue-Smithe.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-03-2022 | creare: 03-03-2022 | Vizite: 410
Bibliografie
Is migraine tied to complications in pregnancy?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220225123447.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: