Nu beți apa care s-a încălzit într-o sticlă de plastic
Autor: Redacția ROmedic

Food and Drug Administration (FDA) din SUA susÈ›ine că BPA în cantități mici găsit în ambalajele de băutură nu reprezintă o ameninÈ›are, însă continuă să studieze impactul substanÈ›ei chimice. Alte instituÈ›ii oficiale din domeniul sănătății, inclusiv cei de la Mayo Clinic, susÈ›in că bisfenolul A (BPA) are efecte negative asupra sănătății copiilor.
Antimoniul este considerat substanță cancerigenă de către AgenÈ›ia InternaÈ›ională de Cercetare în Cancer, parte din OrganizaÈ›ia Mondială a Sănătății.
Studiul de față a fost condus de prof. Lena Ma de la Universitatea din Florida È™i a fost publicat în revista Environmental Pollution. Au fost studiate substanÈ›ele chimice eliberate de 16 mărci de recipiente de apă din plastic încălzite timp de patru săptămâni la 70 grade Celsius. Dintre cele 16 mărci, doar în cazul uneia s-au depășit nivelele acceptate de antimoniu È™i BPA.
Aparent, nu ar fi o problemă, insă sunt necesare cercetări aprofundate, pentru a studia È™i alte mărci. În plus, chiar dacă nu au depășit nivelul maxim acceptat, nivelurile de antimoniu si BPA au crescut in cazut tuturor ambalajelor din plastic. „Dacă păstraÈ›i apă în recipiente de plastic într-un mediu calduros (garaj, automobil), pentru o perioadă îndelungată, atunci se pot ridica semne de întrebare”, spune Lena Ma. „AtenÈ›ie È™i la alte băuturi ambalate în plastic: cafea, sucuri, lapte.”
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni