O metodă de dezvoltare a unei noi generații de antibiotice

©

Autor: Redacția ROmedic

O metodă de dezvoltare a unei noi generații de antibiotice
În cadrul Universității din York au fost puze bazele unei metode de biosinteză a unor antibiotice eficiente împotriva bacteriilor rezistente.

Prin intermediul tehnicilor de inginerie genetică actualele antibiotice ar putea fi îmbunătățite și altele noi dezvoltate pornind de la acestea, conform studiului publicat în jurnalul Applied and Environmental Microbiology.

Tehnica presupune obținerea unor combinații de gene prin recombinare genetică și ulterior, prin diferite căi de biosinteză, a unor antibiotice noi. Cercetătorii au selectat și au reglat expresia genelor ce codifică  biosinteza eritromicinei și a angolomicinei pentru a dezvolta noi molecule cu activitate antibiotică.

Metoda ar putea fi utilizată pentru un număr mai mare de căi de biosinteză, comparativ cu metodele tradiționale de obținere a antibioticelor.

Autorii studiului menționează că sunt necesare metode de îmbunătățire a antibioticele existente și de creștere a eficienței împotriva bacteriilor sau dezvoltarea unor noi antibiotice.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 29-05-2019 | creare: 16-10-2015 | Vizite: 1177
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi descoperiri privind combinațiile de antibiotice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum