Lipiciul chirurgical care închide incizia în 60 secunde

©

Autor:

Lipiciul chirurgical care închide incizia în 60 secunde
Capsele chirurgicale sau suturile pentru închiderea plăgilor ar putea fi înlocuite în scurt timp de lipiciul chirurgical.

Acesta a fost dezvoltat de o echipă de clinicieni și bioingineri medicali de la Universitatea din Sydney și Universitatea Harvard.

Lipiciul dezvoltat este o substanță elastivă, adezivă, sub forma unui gel, format din tropoelastină de metacriloil (prescurtat MeTro), o proteină elastică hibridă ce poate fi aplicată pe țesutul incizat intern sau extern pentru a produce adeziunea și vindecarea.

Timpul de vindecare ar putea fi chiar de 60 secunde, fără a opri procesele naturale de expansiune și relaxare ale organului implicat sau ale țesutului unde este aplicat. Imediat ce intră în contact cu țesutul, substanța se solidifică într-un gel, iar ulterior este tratat cu lumină ultravioletă pentru întărire.

Momentan au fost realizate teste clinice doar pe cobai în laborator, dar urmează să se deruleze și studii pe subiecți umani pentru a i se stabili eficiența.

Cercetările realizate până în prezent confirmă faptul că inciziile suturate cu MeTro au un timp de vindecare cu până la 50% mai rapid decât în cazul capselor sau suturilor clasice, iar procedura este mult mai simplă.

Gelul este complet biocompatibil, astfel că nu există riscul de toxicitate în organism sau de degradare a țesutului cu care intră în contact.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Science Translational Medicine.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 30-08-2019 | creare: 10-10-2017 | Vizite: 2539
Bibliografie
Scientists Have Developed Surgical Glue That Seals Wounds in 60 Seconds, link: https://www.sciencealert.com/this-incredible-surgical-glue-heals-wounds-faster-than-ever-before
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou sistem modern de copci pentru plăgile chirurgicale
  • Dispozitivul de neurostimulare pentru persoanele cu sindromul ochilor uscați
  • Algoritm dezvoltat de Google care detectează riscul cardiovascular din analiza ochilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum