O nouă substanță previne calcifierea vasculară

©

Autor:

O nouă substanță previne calcifierea vasculară
Cercetătorii au dezvoltat o nouă substanță pentru a preveni calcifierea vasculară, care afectează pacienții cu boli renale cronice.
Deoarece metabolismul lor este afectat, sărurile de calciu se pot depune în țesuturile moi, cum ar fi vasele de sânge sau chiar în valvele inimii, ceea ce provoacă rigidizarea. Acest lucru duce adesea la boli cardiovasculare severe, potențial fatale.

Noua moleculă se bazează pe inozitolul hexakisfosfat, cunoscut și sub denumirea de IP6. Atunci când molecula este injectată, aceasta poate preveni calcifierea vasculară.

Oamenii de știință au efectuat experimente in vitro pentru a studia capacitatea moleculelor de a inhiba creșterea cristalelor de fosfat de calciu din sânge și pentru a verifica stabilitatea acestora. În plus, cercetătorii au testat efectul acestora la șobolani. Studiile au evidențiat efectele benefice ale uneia dintre aceste moleculele în prevenirea calcifierii vasculare.

Cu toate acestea, înainte ca pacienții să poată beneficia de această substanță, trebuie efectuate cercetări suplimentare.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 698
Bibliografie
A new substance prevents vascular calcification. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200205132336.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!