O nouă terapie inversează efectele cancerului

©

Autor:

O nouă terapie inversează efectele cancerului
Cercetătorii de la Baylor College of Medicine au analizat procesul de reînnoire al celulelor stem. Scopul a fost identificarea modului în care acest proces poate fi manipulat pentru a duce la eliminarea celulelor stem și la prevenirea recidivelor.
„În laboratorul meu, am lucrat cu modele de șoarece pentru a studia celulele stem în cazurile de leucemie mieloidă cronică. Mai exact, am investigat rolul pe care KLF4 îl joacă pentru reînnoirea celulelor stem”, a declarat Daniel Lacorazza, autorul studiului.

Rezultatele au sugerat că KLF4 promovează evoluția bolii în acest model de șoarece, reprimând producerea enzimei DYRK2. De asemenea, s-a sugerat că amplificarea producției de enzimă DYRK2 poate să reducă sau să inhibe supraviețuirea și reînnoirea celulelor stem.

Cercetătorii au testat această terapie în linii de celule de leucemie mieloidă cronică la șoareci și la probe de laborator de la pacienți. Rezultatele au fost încurajatoare, iar tratamentul cu vitamina K3 a crescut DYRK2 și a inhibat extinderea celulelor stem cu leucemie.

sursa: Science Daily
Foto: Wikimedia Commons (leucemie mieloidă cronică)

Data actualizare: 19-11-2019 | creare: 19-11-2019 | Vizite: 641
Bibliografie
Learning to stop cancer at its roots. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191107160636.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: