Cancerul de stomac la tineri presupune un risc mai mare de deces

©

Autor:

Cancerul de stomac la tineri presupune un risc mai mare de deces
Multe persoane sub 60 de ani care dezvoltă cancer de stomac au o boală „genetică și distinctă din punct de vedere clinic”, a descoperit o nouă cercetare realizată de Mayo Clinic. În comparație cu cancerul de stomac la adulții în vârstă, această formă cu debut precoce se răspândește mai repede, are un prognostic mai prost și este mai rezistentă la chimioterapie, constată studiul.
Cercetarea a fost publicată recent în revista Surgery.

Echipa de cercetare a studiat 75.225 de persoane diagnosticate cu cancer de stomac, folosind mai multe baze de date pentru a analiza statisticile privind cancerul de stomac în perioada 1973 - 2015. Astăzi, vârsta medie a unei persoane diagnosticată cu cancer de stomac este de 68 de ani, dar persoanele cu vârsta de 30, 40 și 50 de ani au un risc mai mare.

Cercetătorii au descoperit că incidența cancerului de stomac cu debut tardiv a scăzut cu 1,8% anual în perioada de studiu, în timp ce boala cu debut precoce a scăzut cu 1,9% anual, din 1973 până în 1995 și apoi a crescut cu 1,5% până în 2013.

„Sperăm că, astfel de studii, vor crește gradul de conștientizare și vor duce la o mai bună diagnosticare a cancerului la stomac, în special la pacienții mai tineri”, a spus dr. Travis E. Grotz, autorul studiului.

În timp ce ratele de cancer la stomac la pacienții în vârstă au scăzut, această nouă formă de cancer constituie peste 30% din cazurile de cancer la stomac.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-01-2020 | creare: 10-01-2020 | Vizite: 711
Bibliografie
Many younger patients with stomach cancer have a distinct disease. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191230104803.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cancerul de stomac (gastric) - simptome de alarmă pentru un diagnostic timpuriu
  • Un medicament pentru oxiuri ar putea fi util în tratamentul cancerului de stomac
  • O bacterie uzuală în organismul uman are un rol esențial în dezvoltarea cancerului de stomac
  •